Čelni ljudi Podravke i Agrokora te PIK Vrbovca danas su u Koprivnici sklopili ugovore o prijenosu žigova, receptura i opreme te preuzimanju poslovanja proizvodnje i prodaje konzerviranih mesnih pašteta i konzerviranih proizvoda od mesa, priopćeno je iz koprivničke kompanije.
Ovime Podravka preuzima od PIK Vrbovca program konzerviranih pašteta i mesnih konzervi i marke proizvoda za daljnju proizvodnju i prodaju za sva tržišta. Riječ je o konzerviranim mesnim proizvodima i paštetama Piketa i Classic koje uz proširenu paletu Podravkinih konzerviranih mesnih proizvoda zasigurno imaju, zahvaljujući poznatosti i vrlo dobroj prihvaćenosti od strane potrošača, značajan potencijal rasta, ističe se u priopćenju.
Proizvodnja ovih proizvoda nastavit će se u proizvodnim pogonima Podravkine mesne industrije Danica d.o.o., s obzirom da Danica već obavlja uslužnu proizvodnju za potrebe PIK Vrbovca.
– Ovaj aranžman svakako treba promatrati u kontekstu konsolidacije domaće prehrambene industrije. Riječ je o dvije vodeće kompanije koje se orijentiraju na one kategorije u kojima žele zadržati ili pak osvojiti liderske pozicije na tržištu. Stavljajući fokus na konzervirani mesni program, a u okviru kategorije Meso i mesni proizvodi, ova odluka vrlo je logična i opravdana s obzirom da ćemo na ovaj način ojačati tu kategoriju i proširiti paletu konzerviranih mesnih proizvoda koje trenutno nudimo našim potrošačima – istaknuo je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.
– Izuzetno nam je zadovoljstvo da smo radeći na dugoročnim strategijama naših kompanija, s našim partnerom Podravkom mogli napraviti dogovor o iskoraku u konsolidaciji segmenta domaće prehrambene industrije. Čestitamo Podravki na odluci za konsolidacijom programa konzerviranih pašteta i mesnih konzervi što će bitno smanjiti troškove te povećati efikasnost i uspješnost kompanije – kazala je Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora za strategijske poslovne grupe, marketing i Poslovnu grupu poljoprivreda.