10.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SURADNJA S CULMENOM

Podravka uvodi Lean metodologiju za poboljšanje poslovanja i postizanje prednosti nad konkurencijom
P

Suradnja između Podravke i Culmene započela je pilot-projektom u Tvornici juha i Vegete, a plan je širenje i na ostale Podravkine tvornice.

Ne propustite

Hrvatska prehrambeno-prerađivačka kompanija Podravka i Culmena, konzultantsko poduzeće specijalizirano za područje optimizacije poslovanja, krenule su u projekt unapređenja proizvodnje uvođenjem Lean metodologije u poslovanje Podravke.

Uvođenje Lean metodologije u Podravkino poslovanje pokazuje Podravkinu spremnost na ulaganje u poslovanje na svim razinama: od zaposlenika, operativnih poslova, procesa do menadžmenta.

Implementacijom Lean-a u svakodnevni rad postići će se da zaposlenici, koji su najvažniji kotač kompanije, pojednostave svoj način rada, čine manje grešaka, bolje koriste dostupne resurse (vrijeme, sirovine, energiju), proizvode kvalitetnije proizvode te pružaju bržu i kvalitetniju uslugu za kupce. Sve to omogućit će efikasno poslovanje i postizanje visokog stupnja modernizacije
proizvodnje, a što će doprinijeti daljnjim rezultatima te osnažiti Podravkinu ulogu na europskom, ali i svjetskom tržištu.

Podravka je ostvarila suradnju s Culmenom, kao vodećim konzultantom u ovom poslovnom procesu, upravo zbog Culmeninog dugogodišnjeg iskustva i postignutih rezultata, poznavanja Lean metodologije i preko 350 odrađenih projekata Lean transformacije. Osim klijenata iz proizvodne industrije surađuju i s uslužnim poduzećima (bankama, osiguravajućim društvima) te jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

– Početak implementacije Lean menadžmenta u Podravki jedan je od najvažnijih događaja za industriju Republike Hrvatske, ali i za njeno gospodarstvo.

Podravka je jedna od najvećih i najsnažnijih hrvatskih kompanija u kojoj je zaposleno preko 6.500 zaposlenika i koja svoje proizvode plasira na vrlo zahtjevna međunarodna tržišta. Želja nam je da kroz implementaciju Lean metodologije u proizvodnji, održavanju, opskrbnom lancu, prodaji i drugim funkcijama Podravke razvijemo hrvatski model koji će moći koristiti poduzeća
diljem Hrvatske – izjavila je direktorica Culmene Anja Štefanić, dodajući kako su prvi rezultati primjene Lean principa i alata u proizvodnji i logistici vidljivi vrlo brzo od njihova uvođenja.

Suradnja između Podravke i Culmene započela je pilot-projektom u Tvornici juha i Vegete, a plan je širenje i na ostale Podravkine tvornice.

– Implementacija Lean metodologije i alata dokazana je metoda za poboljšanje poslovanja i postizanje prednosti nad konkurencijom. Podravka se odlučila na njenu implementaciju upravo sa željom unapređenja poslovanja koje se usredotočuje na stvarne potrebe kupca, tj. vrijednosti koje je kupac spreman
platiti. Želja nam je podići kvalitetu proizvoda te olakšati rad svih naših zaposlenika, sprječavajući nepotrebne gubitke u procesu i sustavu koji troše novac i energiju. Lean-om želimo smanjiti ili ukloniti sve operacije bez dodane vrijednosti za kupce kao što su škart, prevelike zalihe uzrokovane hiperprodukcijom ili lošim planiranjem, nepotrebno kretanje robe i ljudi, čekanja
te prekomjernu obradu i doradu. Novac koji ćemo uštedjeti eliminacijom nepotrebnih gubitaka donijet će stabilnije i bolje financijske rezultate kompaniji te, sukladno tome, i bolje uvjete rada našim zaposlenicima koji će istu količinu proizvoda proizvesti u kraćem vremenu, istaknuo je Manuel Brković, glavni
direktor za Lanac opskrbe Podravke.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Sretno završilo

Policija otkrila pozadinu požara u Čakovečkoj: Vlasnik ugasio, a sve je krenulo od…

Koprivnički su vatrogasci sinoć dobili dojavu o požaru u Čakovečkoj u Koprivnici, no nasreću nije bilo potrebe za intervencijom....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×