Jela od vepra, fazana, divljeg zeca, gusaka i razni specijaliteti s koprivama tek su jedan dio kraljevske gozbe koja nas ove godine očekuje na koprivničkim bedemima.
Na ovogodišnjem izdanju Renesansnog festivala, koji službeno počinje već danas te traje do nedjelje, 28. kolovoza, Podravka i Podravkini kuhari odlučili su spojiti tradiciju i suvremeni pristup kulinarstvu.
Kraljevski stol Renesansnog festivala održat će se u subotu, 27. kolovoza, na Kraljevskoj pozornici na koprivničkim gradskim bedemima, s početkom u 12 sati, a osim oživljavanja likova, zvukova i običaja, festival ove godine želi probuditi i kulinarstvo minulih vremena.
Nakon dočeka Kralja Ludovika Anžuvinca te svih domaćih i inozemnih viteških skupina, bit će predstavljeni natjecatelji za titulu prvog hrvatskog Kraljevskog kuhara, a Podravkini promotori predstavit će kraljevski stol i specijalitete poslužene u drvu i keramici, dostojne pravoga kralja.
Jela od vepra, fazana, divljeg zeca, gusaka i razni specijaliteti s koprivama tek su jedan dio kraljevske gozbe koja nas ove godine očekuje na koprivničkim bedemima.