-2.1 C
Koprivnica
Subota, 23. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predstavljena knjiga „Priče o nedjeljnom kolaču“ nastala u suradnji Podravke i Milane Vlaović
P

Ne propustite

U krugu brojnih posjetitelja, uzvanika i prijatelja održana je promocija knjige „Priče o nedjeljnom kolaču”, nastala zahvaljujući uspješnoj suradnji spisateljice Milane Vlaović i Podravkinog Dolcela tima. Na promociji knjige „Priče o nedjeljnom kolaču” govornici promocije, osim spisateljice, bili su recenzent Renato Baretić i gastronom Rene Bakalović te direktorica Korporativnih i marketinških komunikacija Podravke Marinka Akrap, a posebni gosti ovog kulinarsko-književnog projekta bili su glumac Filip Šovagović i poznati kuhar i član žirija Celebrity Masterchef Andrej Barbieri.

U sklopu Hrvatskog festivala hrane i vina održana je i promocija nove neobične knjige „Priče o nedjeljnom kolaču”, jer se s njom, osim slasticama, možete počastiti i pričama. Književnost i kulinarstvo, kao dvije različite umjetnosti, ujedinile su se zahvaljujući želji da se nedjelje što češće provode s obiteljima i bližnjima uz zabavu, smijeh i poneku slasticu. Osim u promociji nove knjige, posjetitelji su uživali u slatkim iznenađenjima upravo po receptima slastica iz knjige, a koje su pripremili članovi Podravkinog tima – Katarina Pentek i Zoran Delić.

Spisateljica Milana Vlaović na promociji nove knjige izjavila je:

– Progovarala sam o temama koje se tiču svih žena, u većoj ili manjoj mjeri negdje su nas dotakle. Glavna inspiracija bio mi je kolač i to mi je pružilo mogućnost da uspoređujem život, pa čak i junakinje s kolačima. To sam, na primjer, učinila u priči o kolaču koji se zove Trostruki užitak, gdje je svaka junakinja, a imam ih tri, karakterno opisana kao dio tog kolača.

– Ovaj kulinarsko-književni projekt nastao je zahvaljujući ideji da se uz slatke zalogaje slave mali trenutci u našim životima. Nedjeljni ručak je ispunjen slikama obiteljskog druženja, ali i slasticama bez kojeg bi taj ručak bio nezamisliv. Svi oni koji nisu vješti u pripremanju slastica ili oni koji imaju problema s izborom, ovom knjigom rješavaju te probleme. Dolcela recepti prilagođeni su tjednu kojem pripadaju, pa tako i svaka nedjelja u godini ima svoju slasticu – izjavila je na promociji Marinka Akrap, direktorica Korporativnih i marketinških komunikacija Podravke.

Recenzent knjige Renato Baretić, poznati hrvatski novinar, književnik i dobitniku utjecajnih književnih nagrada naglasio je:

– Ova vješto zamišljena i još vještija ispisana knjiga, po mojem sudu, zbirka je priča o svim ženskim šutnjama, i to ne samo u kuhinjama dok se spremaju kolači. Jer je svaki je kolač mala svečanost – od prvog razbijenog jaja do zadnje čestice šećera u prahu. Milana Vlaović napisala je jednu knjigu o ženama kakve zapravo ne poznajemo.

Milana nam svojim toplim pričama toliko jasno uspijeva dočarati brojne slike; sreće kad mama nedjeljom sprema vašu omiljenu slasticu, smijeha kad baki u kuhinji kradete posljednje ostatke čokolade, zamazanih slatkih dječjih prstiju i naravno, mirisa kad je slastica već pri samom kraju. A što sve jedna žena, sa svojim mužem, djecom, majkom i prijateljicama može doživjeti u godinu dana, svjedoče slastice iz knjige „Priče o nedjeljnom kolaču” koji će upotpuniti i zasladiti nadolazeće nedjelje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×