održan sastanak

Predstavnici Županije razgovarali s Dijanom Katica o projektima ruralnog turizma

09:41h
0
Sastanak u Županiji // Foto: KCKŽŽ

Darko Sobota, zamjenik župana, Marijan Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu i Zdravko Mihevc, direktor TZ Koprivničko-križevačke županije održali su sastanak s Dijanom Katica, predsjednicom Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“.

Tema sastanka bili su projekti ruralnog turizma i mogućnosti suradnje, prvenstveno u sklopu ‘Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske’, jedinstvenog godišnjeg nacionalnog projekta nagrađivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava, poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija te tradicijske gastronomije ruralnih područja.

Prošle su godine zahvalnice u sklopu projekta primili Seoski turizam Rakić, Turistička zajednica Đurđevac, Etno kuća obitelji Karlovčan, Seljačko domaćinstvo Jastrebov vrh i Turistička zajednica Križevci.

Posebnu zahvalnicu je primila Koprivničko-križevačka županija za doprinos u promicanju poljoprivredne proizvodnje, tradicionalnih vrijednosti i ruralnog prostora.

Također, na sastanku se još razgovaralo o turističkim i kulturnim rutama te je direktor Mihevc predstavio projekt ‘Razvoj cikloturizma Podravine i Prigorja 2018. – 2020.’ koji je nedavno odobren za sufinanciranje od Ministarstva turizma.

čitam...