3.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 23. prosinca 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
svjetski, a naše

PRVI U ŽUPANIJI Restoran Fakin vlasnik prestižne Michelinove oznake! Michael: Stižu gosti iz cijelog svijeta, a prepoznali su nas i domaći!
P

Nakon godinu dana poslovanja dobili smo dvije kuharske kapice Međunarodnog gastronomskog vodiča Gault&Millau - kazao je Michael.

Ne propustite

Svjetski, a naše, rekli bismo. Korak ispod Michelinove zvijezdice. Prvi i jedini u Koprivničko-križevačkoj županiji prestižnu Michelinovu oznaku Bib Gourmand dobio je restoran Fakin u Legradu. Koliko je to teško potvrđuje činjenica da ih je u Hrvatskoj samo 11.

Vrhunska hrana po pristojnim cijenama

Bib Gourmand oznaka predstavlja izvanredno kulinarsko iskustvo koje ne opterećuje vaš budžet, a restoran Fakin uspješno spaja kvalitetu namirnica, kreativnost u pripremi i ugodnu atmosferu. Ovo priznanje stavlja Legrad na gastronomsku kartu Hrvatske, privlačeći ljubitelje dobre hrane iz cijele regije, ali i svijeta.

– Ma sretni smo, presretni. Naš se trud isplatio, ovo je veliko priznanje, a iako imamo goste iz cijelog svijeta, najviše nas veseli što su nas prihvatili i domaći gosti, makar imamo malo drukčiju ponudu hrane – rekao nam je Michael Glavica, voditelj restorana.

Nagradu je primio u Zagrebu, zajedno sa svojim ocem, chefom kuhinje Erichom Glavicom i kuharom Alenom Belićem.

Originalni i kvalitetni

– Otvorili smo prije tri godine i željeli ponuditi nešto drukčije, originalno i kvalitetno i mogu reći da smo u tome uspjeli. Posao ide dobro, početak je bio malo tromiji zbog lockdowna, no sada je to druga priča – kaže Michael.

Posebnost Fakina je što se sva jela spremaju svježa, a specijaliteti poput tjestenine i deserata rade se ručno.

U pansion primaju goste iz cijelog svijeta

Kako je u sklopu restorana i pansion, u goste im često dolaze biciklisti koji obilaze ušće Mure u Dravu i ljepote Podravine.

Restoran Fakin i pansion Legrađankarestoran fakin
Restoran Fakin i pansion Legrađanka // foto: Mario Kos

– Gosti su šareni, a najviše ih je iz Njemačke i Austrije. No još je to u začecima, moramo svi puno poraditi na tome, ali vjerujem da ćemo postati poželjna turistička regija – optimističan je Michael.

Dobili i priznanje Gault&Millau

No ova i više nego prestižna titula nije sve s čim se Fakin ima pohvaliti.

– Da, nakon godinu dana poslovanja dobili smo dvije kuharske kapice Međunarodnog gastronomskog vodiča Gault&Millau, a jedan nam je bod nedostajao do tri, no vjerujem da će se i to desiti – zaključuje Michael, dok mi vjerujemo da ćemo iduće godine pisati o prvoj Michelinovoj zvjezdici u našem kraju, na što moramo biti i više nego ponosni i svakako posjetiti Fakin i uživati u njihovoj ponudi.

[VIDEO] VOZAČI OPREZ! Postavljena nova kamera za nadzor brzine na vrlo aktivnoj prometnici

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Odavanje počasti

FOTO/VIDEO Minuta šutnje i lampaši pred koprivničkim školama: “Da se takvo zlo nikada ne ponovi…”

Ispred koprivničkih škola danas je održana minuta šutnje i zapaljeni su lampaši povodom nezapamćene tragedije koja se dogodila u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×