Sve je pošlo krivo

STRAVIČNO Autolimar dao bratu da prazni spremnik benzina, mladić poginuo u strašnoj eksploziji

Prilikom skidanja spremnika, preostala količina benzina istjecala iz njega i padala na uključenu žarulju.

20:00h
0
Foto: DVD Ludbreg

Strašna nesreća koja se dogodila 20. veljače u Svetom Petru Ludbreškom dobiva svoj pravosudni nastavak na Općinskom državnom odvjetništvu.

Ono je 9. rujna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 22-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 20. veljače 2019. u Svetom Petru, kao vlasnik obrta za limariju i ovlašteni autolimar, izvodio radove popravka oštećenog spremnika goriva automobila protivno propisima o zaštiti na radu, na način da je postavio vozilo iznad servisne jame i uputio svojeg 19-godišnjeg brata, koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova, da u jami skine i isprazni spremnik goriva, iako je znao da rasvjetno tijelo u servisnoj jami nije propisno zaštićeno – navode iz Općinskog državnog odvjetništva.

Tada je, prilikom skidanja spremnika, preostala količina benzina istjecala iz njega i padala na uključenu žarulju, koja nije imala poklopac, zbog čega je došlo do zapaljenja benzinskih para i eksplozije u servisnoj jami, a 19-godišnjak je zadobio opekline drugog i trećeg stupnja, kao i inhalacijsku ozljedu dišnih putova. Preminuo je 8. ožujka ove godine.