Nakon što je vlasnik Hotela Podravina, Boris Dvorski, odustao od studentske menze, akademska godina je počela, a studenti još uvijek nemaju organiziranu prehranu.
Natječaj za studentsku menzu je objavljen krajem kolovoza, a provodi ga Ministarstvo znanosti u suradnji sa Sveučilištem Sjever.
U javnom pozivu su pozvani ugostitelji da se prijave za ogranizaciju svakodnevne pripreme ručka i večere, za 200 redovnih studenata.
Koji su se koprivnički restorani prijavili na natječaj, nije nam poznato, a Tomiša kaže da su u Sveučilištu nekoliko pristiglih ponuda, neotovrene proslijedili u Ministarstvo.
– Još nema nikakvih novosti. Odabir novog ponuditelja je u domeni Ministarstva, oni formiraju povjerenstvo koje će ići u izvid i kada se dobije pozitivan odgovor, dan poslije menza može početi s radom – rekao nam je Mario Tomiša, prorektor Sveučilišta Sjever.
Koji bi od restorana u blizini fakulteta mogao zadovoljiti kriterije, za sada je nepoznanica, a studenti se bez toplog obroka snalaze kako znaju i umiju.
Studentska menza je inače najpovoljniji način prehrane, jer studenti plaćaju samo dio obroka, dok veći dio subvencionira Ministarstvo.
– Iz Ministavstva imamo informaciju da bi se već ovog tjedna moglo znati gdje će biti nova menza, a mi se nadamo da će to biti čim prije, jer nam je najbitnije zadovoljstvo studenata – kaže Tomiša.
Studenti kažu da nisu gladni, ali im fali menza
Studenti nam pak kažu da bi im svakako bilo lakše da imaju menzu, a sada se snalaze na druge načine.
– Kuha mi cimerica pa nema problema – našalila se Ivana iz Osijeka te dodala da hranu kupuju gdje šta stignu.
– Snalazimo se i nismo gladne. Šteta je što nema menze, to bi nam sigurno olakšalo – ispričala je ona.
Ivan iz Vinkovaca nam je rekao da jede paštete i drugu gotovu hranu.
– Nejde mi baš kuhanje pa pojedem što stignem. Fali mi menza, no nadam se da će uskoro krenuti neka nova s radom – kaže Ivan.