6.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 22. prosinca 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
u slast

Svi obožavamo hrskav krumpir, evo trika kako da vam to savršeno uspije, a ukućani nahvale vaše kulinarsko umijeće
S

Da biste postigli ovu čaroliju okusa prvo što trebate jest koliko je to moguće jednako narezati krumpir, kaže Punkufer

Ne propustite

Ljubitelji krumpira vole kad je on mekan iznutra, a hrskav izvana što je ponekad teško postići, osim ako posjedujete odlične kulinarske vještine ili pak jednostavan trik koji uvijek uspijeva.

Da biste postigli ovu čaroliju okusa prvo što trebate jest koliko je to moguće jednako narezati krumpir, kaže Punkufer.

Kada narežete krumpir, stavite ga kuhati 10-ak minuta u vodi sa sodom bikarbonom.

– Dok se krumpir kuha, u drugom loncu zagrijte željenu masnoću sa začinskim biljem. Na niskoj temperaturi zagrijte biljno ulje, pačju ili svinjsku mast te dodajte grančice ružmarina, nekoliko češnjeva češnjaka i nešto papra – kaže Punkufer.

Potom je potrebno začine pustiti da otpuste željenu količinu arome i ocijediti ih iz ulja. Nakon 10-ak minuta izvadite krumpir iz vode i dodajte mu začinjeno ulje te stavite na lim za pečenje. Još jedan koristan savjet je da ne pretrpate lim jer se onda svi komadi neće dobro ispeći. Ostavite ih da se peku sat vremena na 200 Celzijevih stupnjeva i na kraju uživajte u bogatstvu okusa.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Podravsko-prigorski poslodavci

Božićnice od 250 do 700 eura, jedna naša tvrtka isplatila i 13. plaću

Već tradicionalno povodom blagdana tvrtke s područja Podravine i Prigorja nagrađuju svoje zaposlenike, isplaćuju se božićnice i daruju prigodnim...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×