formiranje lista

Tijesna borba za listu Restart koalicije, županijski HSS predložio šestero ljudi, Petrić, Švegović i Rajn ključna su imena

Već je očito da će na Restart listi SDP-a i njihovih koalicijskih partnera, u našoj, drugoj izbornoj jedinici, biti poprilična gužva jer osim SDP-a, na visoka mjesta ciljaju i iz županijskog HSS-a.

18:30h
0
Mario Švegović i Mladen Kešer // Foto: Marko Dedić

Izbori su sve bliže, stanje na političkoj sceni se zahuktava, kroje se liste, traju pregovori, a u igri su i brojni lokalni političari.

Svoje prijedloge za izborne liste među prvima je poslao županijski HDZ, a ubrzo je uslijedio i županijski SDP pa je koprivnički gradski odbor predložio još troje ljudi.

Već je očito da će na Restart listi SDP-a i njihovih koalicijskih partnera, u našoj, drugoj izbornoj jedinici, biti poprilična gužva jer osim SDP-a na visoka mjesta ciljaju i iz županijskog HSS-a.

– To i nije čudno obzirom da i SDP i HSS ovdje imaju jaku bazu i velik broj birača – tvrdi Mario Švegović, predsjednik županijskog HSS-a.

Foto: Ivan Balija
Hrvoje Petrić // Foto: Ivan Balija

Kako doznajemo, ključna imena s HSS-ove prijedlog liste su Mario Švegović, zatim križevački gradonačelnik Mario Rajn i dugogodišnji član stranke, profesor Hrvoje Petrić.

– Svoje smo prijedloge još prošli tjedan poslali u središnjicu, na popisu je šestero ljudi iz naše županije. Liste se slažu, već smo imali sastanak u Bjelovaru i vjerujem da ćemo krajem ovog ili početkom idućeg tjedna objaviti imena. Ne vidim razloga čemu čekati – rekao nam je Švegović.

Podsjetimo, nositelj liste Restart koalicije u drugoj izbornoj jedinici bit će Rajko Ostojić, a lokalni SDP predložio je ukupno osam ljudi, među kojima su Mladen Kešer, šef županijskog SDP-a, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, načelnik Legrada Ivan Sabolić, tajnica županijske organizacije Marijana LokotarIvan Majdak te Kristina Turk.

Mario Rajn //Foto: Ivan Balija

Gradski odbor SDP-a je osim Jakšića predložio Mariju Vukobratović te Aldijanu-Matić Horvat.

Na koga će se kocka okrenuti, za koga će se čelnici stranaka odlučiti te konačno čija će imena osvanuti na listi Restart koalicije, ostaje za vidjeti.

Podsjetimo, liste se predaju 16. lipnja, na izbore idemo 5. srpnja.

čitam...