Jedno od povrća koje se može jesi u različitim oblicima i pripremiti na brojne načine je tikvica.
Najčešće je jedemo ljeti, ali se u trgovinama može kupiti i u ostalim mjesecima u godini. No tijekom ljeta kada najviše rodi, pitanje je kako je pravilno skladištiti. Ono najvažnije pitanje koje se nameće je treba li čuvati u hladnjaku?
Odgovor je jednostavan jer ovisi o tome kada će se jesti.
– Ako planiraš tikvice upotrijebiti u sljedeća tri dana, možeš ih slobodno čuvati na sobnoj temperaturi. Ako imaš neke druge planove i želiš da potraju najmanje tjedan dana, morat ćeš pronaći dobru poziciju u hladnjaku. Preporučujemo da tikvice staviš u papirnatu vrećicu kako bi cirkulirao zrak i odložiš ih u ladicu predviđenu za voće i povrće. Naravno, nemoj ih stisnuti uz namirnice koje su već (opasno) zrele ili oštećene. Svakako izbjegni plastične vrećice sa zatvaračem jer će nedostatak zraka znatno utjecati na kvalitetu. Naravno, tikvice možeš blanširati, odmah potopiti u ledenu vodu, ocijediti i zamrznuti. Rok trajanja ćeš tako produljiti na tri mjeseca – pojašnjava Gastro 24sata.