Nastavlja se

U srijedu štrajkaju škole u cijeloj državi, Mihalinec: Štrajk bi mogao trajati do lipnja, a Vladi je bolje da nam plate sve dane

Sindikati su danas imali i sastanak u Ministarstvu rada, no kako se i očekivalo, nije se došlo ni do kakvog rješenja.

12:58h
0
Osnovna škola Braća Radić // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Iako danas i sutra u školama Koprivničko-križevačke županije ima nastave, u srijedu se nastavlja štrajk u cijeloj zemlji.

Iako su HDZ i HNS prošle srijede dogovorili povećanje koeficijenta i plaća, sindikati i dalje nisu zadovoljni onime što im nudi Vlada, piše 24sata.

Šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec, izjavio je da štrajk može potrajati i do kraja školske godine, odnosno do lipnja. Ministar rada Josip Alardović još je ranije najavio da Vlada razmatra mogućnost da štrajkašima ne plati dane provedene u štrajku, no Mihalinec je tu opciju odlučno odbacio i zahtijeva da se plate svi dani.

Sindikati su danas imali i sastanak u Ministarstvu rada s ministrima rada Josipom Aladrovićem, financija Zdravkom Marićem te obrazovanja Blaženkom Divjak, no kako se i očekivalo, nije se došlo ni do kakvog rješenja.

Inače, danas je 17. dan štrajka. Sindikat Hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama od Vlade traže povećanje koeficijenta plaće za prosječno 6,11 posto. S druge strane, Vlada nudi povećanje osnovice za za sve zaposlenike javnih službi, no to sindikati ne prihvaćaju jer smatraju da to ne rješava problem zaostajanja plaća prosvjetnih radnika za ostalim javnim službenicama.

čitam...
Loading...