PRESJEK VIKENDA

U vikendu iza nas: Biciklist napuhao 3,45 promila, “šumaher” preletio Sigecom 159 km na sat

Ukupno je utvrđeno 180 prometnih prekršaja

12:13h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Tijekom vikenda, od 26. do 29. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Ukupno je utvrđeno 180 prometnih prekršaja, od kojih je u 26 slučajeva bila vožnja pod utjecajem alkohola, 100 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojas, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 28. lipnja u 18.58 sati, na županijskoj cesti Sigetec-Hlebine, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 159 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 90 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 28. lipnja u 13.20 sati, u Štaglincu, kod 32-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,45 promila.

čitam...