Ova Smotra je dio Stručno-metodičkog praktikuma za 2016. godinu na kojem se nastavnici ugostiteljske struke usavršavaju kroz praktične radionice uz aktivno sudjelovanje.
Na Smotri učenika srednjih ugostiteljskih i turističkih škola Aroniacup, koja se održava već četvrtu godinu zaredom s ciljem promidžbe zdrave, alternativne i funkcionalne prehrane, sudjelovali su i učenici 3. h razreda Obrtničke škole Koprivnica.
Pod vodstvom i u pratnji svojih mentora i stručnih učitelja Blaženke Barčanec, Ksenije Sedlanić, Andrijane Manojlović i Vedrana Bega svoje su kuharske i konobarske vještine u pripremi jela na bazi ječma te posluživanju regionalnih piva pokazali učenici Dominik Pokos, Martina Gadanec, Anabella Ištvan Pleskalt i Antonio Tkalčić.
Za nastavnike su tom prilikom organizirani i stručni skup pod istim nazivom, predavanje Ječam od predjela do deserta te kuharska radionica Haute cuisine.
Ova Smotra je dio Stručno-metodičkog praktikuma za 2016. godinu na kojem se nastavnici ugostiteljske struke usavršavaju kroz praktične radionice uz aktivno sudjelovanje.