Prva radionica za promociju strukovnih zanimanja u turizmu održana je u Obrtničkoj školi Koprivnica, a na njoj su uz mentorice i nastavnike struke sudjelovali i učenici spomenute škole, smjera kuhar, konobar i slastičar kao i učenice Srednje škole smjera hotelijersko-turistički tehničar.
U uvodnom dijelu radionice, učenice obrtničke škole, Andrea Bilonić i Leticia Stoiljković održale su kratku prezentaciju o koprivi i svima pokazale koja se sve jela, slastice i napitci mogu napraviti od spomenute biljke.
Radionici su se pridružili i učenici osnovnih škola Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice, Osnovne škole Gola i Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja.
Tako su se osnovnoškolci po prvi put okušali u izradi i dekoraciji hladnih predjela i napitaka na bazi koprive, a sve to radili su predvođeni nastavnicama iz struke Andrijanom Manojlović, Grozdanom Bohorč i Ksenijom Sedlanić.
Osim ove radionice, projektom su planirane još četiri koje će se provesti do kraja svibnja ove godine, a svaka nosi pripremu novih jela, na bazi koprive.
Cilj ovog projekta je povezivanje srednjoškolskih učenika raznih struka u svrhu jačanja kompetencija te podizanje razine svijesti učenika i nastavnika o važnosti i značaju ugostiteljske i turističke djelatnosti kao jedne od perjanica pokretanja gospodarstva.
Podsjetimo, radi se o projektu odobrenom od strane Ministarstva turizma i sporta, vrijednom 10.617,82 eura. Trajanje projekta: od siječnja 2023. – svibnja 2023.