6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

14. Dani travnjaka na Sajmištu
1

Ne propustite

Ovaj je vikend u Koprivnici obilježio poljoprivredni sajam Dani travnjaka. Četrnaesti Dani travnjaka privukli su brojne posjetitelje i izlagače na Sajmište. Prvi Dani travnjaka održani su prije 14 godina kao savjetovanje za poljooprivrednike na imanju u Kozarevcu i u tom su se obliku održavali pet godina. 2002. godine to je savjetovanje preraslo u poljoprivredni sajam Koprivničko – križevačke županije i od teda bilježi rast sajamskih sadržaja i broja izlagača i posjetitelja.

– Dani travnjaka postali su središnja županijska manifestacija posvećena poljoprivredi. Osnovni cilj ovog sajma je promocija poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje mlijeka i poljoprivrednih proizvoda, te uzgajivača stoke s područja županije – rekao je zamjenik župana i predsjednik organizacijskog odbora Dana travnjaka Darko Sobota.

O Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji i njenom djelovanju pričao je njen ravnatelj Zdravko Barać. Naglasio je da Agencija ima urede na 70 lokacija diljem države u kojima poljoprivrednicima nudi svoje usluge.

Dogradonačelnica Vesna Želježnjak napomenula je da na poticanju poljoprivrednog razvoja i gospodarstva radi i Grad Koprivnica subvencioniranjem raznih projekata.

Josip Friščić, Josip Kraljičković i Zdravko Barać; Foto: Ivan BrkićNajveći odaziv izlagača do sad

– Dani travnjaka dobar je način promocije naše županije i proizvođača koji u njoj djeluju. Značajno je da ove godine kada državu potresa kriza, na sajmu imamo 118 izlagača, što je najviše u ovih 14 godina otkako postoje Dani travnjaka – naglasio je župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren.

Josip Kraljičković, Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja napomenuo je da Vlada u lipnju planira novi zakon o poljoprivredi i ruralnom razvoju te najavio investicije u poljoprivredu u iznosu od šest milijardi kuna u roku od dvije godine.

Potpredsjednik Sabora Josip Friščić dobro je upoznat s razvojem manifestacije Dani travnjaka, a osnivanje Poljoprivredne agencije smatra vrlo važnim.

– Takve agencije u Europi postoje već dugi niz godina, a osnivanje iste u Hrvatskoj izrazito je važno jer je poljoprivreda grana koja upošljava velik broj ljudi, a svrha Agencije je upoznati ljude s određenim pravilima kojih se treba pridržavati kako bismo bili usklađeni s načinom funkcioniranja poljoprivrede u Europi – rekao je Josip Friščić.

Organizaztori Dana travnjaka su Koprivničko – križevačka županija, Grad Koprivnica, županijske službe Hrcatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Hrvatska poljoprivredna agencija, županijska Turistička zajednica i PORA razvojna agencija, a pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Državna cesta broj 10

KAOS Pet minuta nakon prometne na brzoj cesti dogodio se i lančani sudar, vozač prebrzo jurio

Nakon prve prometne nesreće na državnoj cesti broj 10 došlo je do još jedne prometne nesreće s materijalnom štetom....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×