6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

332 poljoprivrednika uspješno završila „Malu poljoprivrednu akademiju“
3

Ne propustite

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, Koprivničko-križevačke županije i poljoprivrednih udruga s područja Županije ove se zime provodila edukacija poljoprivrednika. Edukacija se provodila s ciljem da poljoprivrednici unaprijede svoju proizvodnju, te da se što bolje pripreme za skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju. U EU naime svaki proizvođač ima završenu najmanje poljoprivrednu školu, pa je stoga potvrda o educiranju za poljoprivredno zanimanje potrebna i našim proizvođačima.

„Mala poljoprivredna akademija“ trajala je 165 sati, tijekom kojih se izvodila teoretska i praktična nastava za povrćare, pčelare, proizvođače mlijeka i mesa, voćare, te vinogradare i podrumare. Predavači su bili domaći stručnjaci i profesori s fakulteta, a nakon završenih predavanja polaznici su pristupili polaganju završnih ispita nakon kojih je 332 polaznika dobilo certifikate o osposobljenosti, pa će svoja zvanja moći upisati u radnu knjižicu.

 

Županija je edukaciju sufinancirala iznosom od 700 kuna po polazniku, a u sufinanciranje su se također uključile općine i gradovi u kojima polaznici žive. To su općine Kalinovac, Novo Virje, Virje i Ferdinandovac, te gradovi Đurđevac i Koprivnica.

Svečana dodjela certifikata polaznicima edukacije održana je u ponedjeljak u dvorani Domoljub u Koprivnici.

Napomenimo kako je Županija od 2003. do 2010. u subvencioniranje poljoprivrede uložila više od sedam milijuna kuna, od čega za edukaciju 713 poljoprivrednika 586 tisuća kuna. Zamjenik župana Darko Sobota, koji je također bio jedan od polaznika edukacije, najavio je da će se slični programi provoditi i u budućnosti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

USPJEŠNI MLADI

Članovi Judo kluba Koprivnica uspješni na još jednom natjecanju

Judo klub Koprivnica nastupio je u Pisarovini na 13. Međunarodnom judo turniru "Memorijal Damir Milatović". Natjecanje je okupilo preko 440...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×