19.3 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

4. Koprivnička večer pod zvijezdama, petak 26. srpnja
4

Ne propustite

Srpanj se bliži svome kraju, a s njime i Koprivničke večeri pod zvijezdama. Posljednja u nizu održat de se ovoga petka, 26. srpnja, s početkom u 19:30 u dvorištu Muzeja grada Koprivnice. Počinjemo ranije nego inače kako bismo vas pozvali na otvorenje ljetne izložbe slika Tihomira Hreneka pod nazivom „Kamosutra”.

Nakon razgledavanja izložbe, vlastitim ili, ako bude potrebno, organiziranim prijevozom kredemo na Spomen-područje Danica gdje de nam o povijesti tog mjesta, ratnim i poslijeratnim zbivanjima te o industrijskoj arhitekturi s početka stoljeda govoriti viši kustos Dražen Ernečić. Kako urediti Danicu i primjereno urediti memorijalni centar na tome mjestu teme su za raspravu u kojoj svi prisutni mogu sudjelovati.

A kad se smrači, na scenu nastupaju članovi Astronomskog društva Koprivnica sa svojim teleskopima. Čini se kako de nas vrijeme i ovoga puta poslužiti; s obzirom na lokaciju malo izvan grada i Mjesec koji izlazi tek kasnije te večeri, modi dete promatrati i neke manje sjajne objekte – razne zvjezdane skupove i maglice. Dopuste li to uvjeti, modi dete iz prve ruke vidjeti kako se snimaju fotografije nodnog neba, i, naravno, tu smo za sva vaša pitanja.

Ponesite i svoje teleskope ako želite, a ako nemate prijevoz natrag do grada, ne brinite, smislit demo nešto.

Podsjedamo sve zainteresirane da se odjenu u skladu s vremenskom prognozom, bududi da se radi o događanju na otvorenome. Večer pod zvijezdama održat de se i u slučaju oblačnog vremena, a odgodit de se samo u slučaju kiše ili druge vremenske nepogode.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakav peh

NESREĆA Biciklist stradao u padu na nizbrdici, protiv njega će pokrenuti prekršajni postupak

Nesreća se dogodila jučer nedaleko od Sirove Katalene u kojoj je biciklist stradao, javlja policija. Oko 20 sati stradao je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×