HRVATSKA ZA ŽIVOT

40 DANA ZA ŽIVOT Molitelji došli pred koprivničku bolnicu, 12 sati dnevno molit će za nerođenu djecu i majke

U Koprivnici će ovo biti sedma kampanja od 2017. godine.Duhovne vježbe za žene ranjene pobačajem „Oprostom oslobođene” bit će u Ludbregu, u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije do 29. ožujka.

16:30h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Nova, proljetno-korizmena kampanja inicijative “40 dana za život”, počela je jučer i traje do 5. travnja, a u sklopu nje počelo se moliti i pred koprivničkom Općom bolnicom Dr. Tomislav Bardek.

Tema inicijative ovoga puta jest novi program “Hrvatska za život”, a to je “Iscjeljenje očeva srca” koji se fokusira na iscjeljenje rana uzrokovanih postabortivnim sindromom kod muškaraca.

– Posebnost ove kampanje bit će i Straža sv. Josipa, koja se do sada neformalno održavala u nekim gradovima, a sada će biti organizirana u svim gradovima sudionicima kampanje svake srijede po jedan sat. Stoga svake srijede, počevši od 4. ožujka od 16 do 17 posebno pozivamo muškarce na molitvu ispred koprivničke bolnice za nerođene i za njihove majke – kažu organizatori.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Danas smo na licu mjesta sreli jednu sudionicu kampanje koja doduše nije bila raspoložena za davanje izjave te nam rekla kako ni nitko od drugih sudionika medijima neće davati nikakve informacije.

Podsjetimo, Inicijativa 40 dana za život, je molitveno-ekumenskog karaktera u koju se Hrvatska prvi puta uključila 2014. godine, a dosad su njome, kako organizatori kažu, spašena 64 života. Tako će se sve do početka travanja pred bolnicama diljem Hrvatske moliti za nerođenu djecu i njihove majke svakog dana od 5.30 do 17.30 sati.

U Koprivnici će ovo biti sedma kampanja od 2017. godine. Duhovne vježbe za žene ranjene pobačajem „Oprostom oslobođene” bit će u Ludbregu, u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije do 29. ožujka.

čitam...