8.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

47. Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
4

Ne propustite

090924-revija-stvaralastva-mKoprivnica je naredna četiri dana središte dječjeg filma

Svečanim otvorenjem i projekcijom trominutnog filma «Slučajna pustolovina» (Škola animiranog filma Čakovec) danas počinje 47. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece. U naredna četiri dana će zbog toga u Koprivnici boraviti 150 osnovnoškolaca iz Slavonije, Istre, Dalmacije i drugih dijelova Hrvatske, koja će u dvoranama kina Velebit i Domoljub moči pogledati 93 filma odabrana u službenu konkurenciju. Astrid Pavlović, članica organizacijskog odbora, je izdvojila da se Revija održava na 15. obljetnicu rada dječjeg foto-video društva Mravec te da je odaziv malih filmaša ove godine bio veći nego ikada:

– Filmovi su razvrstani u dokumentarnu, eksperimentalnu, animiranu i igranu kategoriju, a članovi Ocjenjivačkog suda i Ocjenjivačkog suda djece podijelit će po deset jednako vrijednih nagrada, čime se kod djece osim natjecateljskog duha želi potaknuti i stvaralaštvo. Vizualni identitet Revije je spoj posebnosti Koprivnice kao grada bicikla, boja hrvatske zastave i filma kao vrste umjetnosti, a osmislio ga je Alen Pavlović.

Okupljanje osnovnoškolaca filmaša bit će iskorišteno i za održavanje predavanja o filmskom stvaralaštvu, a predviđeno je i otvaranje izložbe fotografija o povijesti filma u Koprivnici. Organizatori 47. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva su Grad Koprivnica, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatski filmski savez.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćna presuda

Koprivničanac ostao paraliziran zbog posla, tužio šefa, a on zbog ovrhe prepisao nekretnine na svog sina

Nesretna je sudbina jednog Koprivničanca (podaci poznati redakciji op.a.) koji je teško stradao prije nešto više od deset godina...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×