6.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

50-ak posto podravsko-prigorskih osnovnoškolaca ne zna plivati
5

Ne propustite

– U pojedinim razredima 50% učenika ne zna plivati i zato je iznimno važan nastavak provedbe prošle godine pokrenutog projekta škole plivanja – rekao je Neven Hrupec, predstavnik Udruge kineziologa grada Koprivnice, na današnjem potpisivanju ugovora kojim se Koprivničko-križevačka županija obvezala sufinancirati školu plivanja za učenike osnovnih škola kojima upravlja.

Župan Darko Koren je kazao da će u tu svrhu iz županijskog proračuna biti izdvojeno nešto više od 100 tisuća kuna te da Županija na sebe preuzima i troškove prijevoza učenika do koprivničkih bazena i nazad:

– Školu će pohađati 621 učenik trećih razreda, a prvi su na redu 8. ožujka učenici Osnovne škole u Koprivničkim Bregima. Za svakog učenika ćemo iz proračuna izdvojiti 163 kune, a ostatak do 285 kuna, koliko učenje plivanja košta, će “pokriti” ili roditelji ili lokalna uprava.

Ugovor o školi plivanja su potpisali župan Darko Koren, direktorica tvrtke Trg koja upravlja bazenima Cerine Martina Golčić i Predstavnik Udruge kineziologa grada Koprivnice Neven Hrupec, a u projektu će sudjelovati 16 od 18 osnovnih škola kojima upravlja Koprivničko-križevačka županija – OŠ u Gornjoj Rijeci je odustala zbog premalo učenika, a OŠ U Đelekovcu zbog nezainteresiranosti roditelja.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ruho naše, najljepše II

FOTO Raskošna revija narodnih nošnji napunila Dom mladih i pokazala najbolje od kulturne baštine

Revija narodne nošnje „Ruho naše, najljepše II“ jučer je krasila koprivnički Dom mladih. Reviju je organizirao Folklorni ansambl „Koprivnica“ pod...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×