8. međunarodni dani Drave

15:17h
0
drava m

8. međunarodni dani DraveGrad Koprivnica i Ekološko društvo Koprivnica – Dravska liga pozivaju sve zainteresirane na 8. međunarodne dane Drave koji će se odvijati u Koprivnici i na rijeci Dravi od četvrtka 16. do subote 18. listopada.

– Međunarodni dani Drave održavaju se s ciljem promicanja zaštite i razvoja prirodnih i kulturnih vrijednosti dravske regije na međunarodnoj razini. Zaštita biološke raznolikosti i održivi razvoj šire međunarodne dravske regije naša su zajednička obveza prema budućim generacijama. U ostvarenju tog cilja tražimo vašu aktivnu podršku i sudjelovanje, poručuju organizatori.

Program će početi u četvrtak konferencijom na temu Deklaracija o Dravi – novi korak prema održivom razvoju dravske regije, koja će se održati u 10 sati u Gradskoj vijećnici. Od 10 do 12 sati na Zrinskom trgu odvijat će se Dječja likovna radionica, dok je za subotu s početkom točno u podne predviđen spust čamcem od ušća Mure u Dravu do botovskog mosta uz puštanje vijenaca u spomen dravskim vukovima. Dani Drave završit će u nedjelju biciklističkim izletom iz Koprivnice do Legrada, koji će početi u 10 sati.