33.5 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Nezaposlenost u našoj županiji i dalje pada
N

Ne propustite

Križevačka Područna služba zavoda za zapošljavanje i dalje bilježi pad broja nezaposlenih. Prema evidenciji, tijekom svibnja je u našoj županiji bilo 7.122 nezaposlenih, što je 149 osoba ili 2% manje nego u travnju.

Pad broja evidentiran je u ispostavama Koprivnica i Križevci, za 105 odnosno 48 osoba, dok je u Đurđevcu zabilježen rast broja nezaposlenih, na popisu ih je četiri više. Na Zavodu se u svibnju prijavilo 623 osoba, od kojih većina jer su ostali bez posla i to u prerađivačkoj industriji, trgovini, administrativnim i pomoćnim uslužnih djelatnosti te građevinarstvu. Iz evidencije su brisane 772 osobe, pri čemu njih skoro 500 jer su našli posao, no većina od njih na određeno vrijeme.

U svibnju su putem Zavoda poslodavci su tražili 377 radnika, što je oko 29% više nego u travnju. Tražila su se sljedeća zanimanja: šumski radnik, radnik na preradi kave i čaja, zidar, konobar, tesar, prodavač, stolar, radnik u ciglarstvu te vrtlarski radnik.

Tijekom svibnja novčanu naknadu u Podravinu i Prigorju je primilo 2.013 osoba, što je 28,3% ukupnog broja evidentiranih nezaposlenih osoba, a 66 osoba manje nego u travnju.

Izvor: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vruća subota

FOTO/VIDEO Vruću koprivničku špicu zagrijale ljetne odjevne kombinacije

Visoke temperature u nisu zaustavile mnogobrojne građane da prijepodnevne sate provedu u središtu grada. Zrinski trg u Koprivnici tako je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×