33.5 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Nenad Vajzović izabran za potpredsjednika EDS-a
N

Ne propustite

Delegacija Sveučilišne organizacije HSS-a (SO HSS) u čijem su sastavu bili Nevenka Cigrovski, Nenad Vajzović, Ivan Burazin, predvođeni predsjednikom SO HSS-a Mateom Ivancem, sudjelovala je prošlog vikenda na Ljetnoj akademiji Europskih demokratskih studenata (EDS) koja se održala u Beču. Tom prilikom održana je i Izborna skupština EDS-a na kojoj je Sveučilišna organizacija po prvi puta imala svog kandidata za potpredsjednika.

Nenad Vajzović, potpredsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a, izabran je u ponedjeljak 11. srpnja 2011. u Beču, na Izbornoj skupštini EDS-a, za potpredsjednika Europskih demokratskih studenata. Time je postao prvi SO HSS-ovac koji je preuzeo ovu važnu ulogu.

Nenad Vajzović rodio se u Koprivnici gdje je završio osnovnu i srednju školu te odslužio vojni rok. Trenutno privodi kraju studij povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Član je Savjeta mladih Koprivnice, predsjednik Sveučilišne organizacije u Koprivnici te potpredsjednik na državnoj razini. Aktivan je član nevladine organizacije UZOR Hrvatske koja se bavi održivim razvojem. U radu EDS-a sudjeluje od 2010. godine te je vrlo brzo imenovan za dopredsjednika trajne radne grupe EDS-a za europsku politiku.

EDS je jedna od najutjecajnijih međunarodnih organizacija za mlade i studente. Utemeljena je 13. svibnja 1961. godine i studentska je asocijacija  Europske pučke stranke (EPP). Okuplja 43 organizacije iz 36 zemalja i tako predstavlja 1.6 milijuna mladih osoba. Sveučilišna organizacija HSS-a punopravna je članica EDS od 2006. godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vruća subota

FOTO/VIDEO Vruću koprivničku špicu zagrijale ljetne odjevne kombinacije

Visoke temperature u nisu zaustavile mnogobrojne građane da prijepodnevne sate provedu u središtu grada. Zrinski trg u Koprivnici tako je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×