17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Nenad Vajzović izabran za potpredsjednika EDS-a
N

Ne propustite

Delegacija Sveučilišne organizacije HSS-a (SO HSS) u čijem su sastavu bili Nevenka Cigrovski, Nenad Vajzović, Ivan Burazin, predvođeni predsjednikom SO HSS-a Mateom Ivancem, sudjelovala je prošlog vikenda na Ljetnoj akademiji Europskih demokratskih studenata (EDS) koja se održala u Beču. Tom prilikom održana je i Izborna skupština EDS-a na kojoj je Sveučilišna organizacija po prvi puta imala svog kandidata za potpredsjednika.

Nenad Vajzović, potpredsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a, izabran je u ponedjeljak 11. srpnja 2011. u Beču, na Izbornoj skupštini EDS-a, za potpredsjednika Europskih demokratskih studenata. Time je postao prvi SO HSS-ovac koji je preuzeo ovu važnu ulogu.

Nenad Vajzović rodio se u Koprivnici gdje je završio osnovnu i srednju školu te odslužio vojni rok. Trenutno privodi kraju studij povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Član je Savjeta mladih Koprivnice, predsjednik Sveučilišne organizacije u Koprivnici te potpredsjednik na državnoj razini. Aktivan je član nevladine organizacije UZOR Hrvatske koja se bavi održivim razvojem. U radu EDS-a sudjeluje od 2010. godine te je vrlo brzo imenovan za dopredsjednika trajne radne grupe EDS-a za europsku politiku.

EDS je jedna od najutjecajnijih međunarodnih organizacija za mlade i studente. Utemeljena je 13. svibnja 1961. godine i studentska je asocijacija  Europske pučke stranke (EPP). Okuplja 43 organizacije iz 36 zemalja i tako predstavlja 1.6 milijuna mladih osoba. Sveučilišna organizacija HSS-a punopravna je članica EDS od 2006. godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Budite oprezni

Ovo su tri znaka na vašem tijelu koja mogu ukazivati na visok kolesterol, prepoznajte ih na vrijeme

Praćenje razine kolesterola može biti jednostavan način za procjenu jedete li pravilno ili imate li dovoljno tjelesne aktivnosti. Ipak,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×