18.5 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Preventivna kutija

FOTO Poginulih na cestama sve je više, a ovaj uređaj će to promijeniti
F

Ne propustite

Preventivna kutija ima otvore za antenu i objektiv fotoaparata koji ne zaklanjaju kutove snimanja niti umanjuju tehničke karakteristike i kvalitetu fotografije.

Smrtnost na cestama Koprivničko-križevačke županije u prvih šest mjeseci pet puta je veća nego u cijeloj 2015. godini. Protiv tog negativnog trenda Policijska uprava u Đurđevcu borit će se novim projektom Preventivna kutija.

Riječ je o uređaju za nadzor brzine smještenom u svojevrsnu PVC kutiju koja štiti uređaj Multanova 6F od atmosferskih neprilika.

Preventivna kutija ima otvore za antenu i objektiv fotoaparata koji ne zaklanjaju kutove snimanja niti umanjuju tehničke karakteristike i kvalitetu fotografije. Na poleđini Preventivne kutije, nalaze se vrata s bravicom za zaključavanje, dok je unutrašnjost prilagođena dimenzijama uređaja za mjerenje brzine s pregradnim policama.

Prednost im je što mogu djelovati samostalno, bez nadzora policijskih službenika i stalnih ophodnji.

Zamišljeno je također da bude postavljeno više Preventivnih kutija, no samo u jednoj bi bio uređaj za mjerenje brzine. Ostale kutije bile bi prazne, no svojom pojavom bi upozoravale vozače da smanje brzinu – bile bi preventivne u punom smislu. Cijena jedne Preventivne kutije bila bi 1000-2000 kuna.

“Planira se postavljanje Preventivnih kutija duž državne ceste broj 2 u Đurđevcu, gdje je promet izrazito frekventan. Ako bi se pokazale kao dobro rješenje, nastojalo bi se proširiti projekt i na ostale policijske uprave”, rekao je načelnik policijske postaje Đurđevac.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×