22.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održana prva konferencija projekta BOSH
O

Ne propustite

U Gradskoj vijećnici danas je održana prva konferencija projekta BOSH, koji za cilj ima povezivanje malih i srednjih poduzetnika prekogranične regije Mađarska-Hrvatska. Nositelj projekta i vodeći projektni partner je Grad Koprivnica, a projekt se provodi u suradnji sa gradom Nagykanizsom i njihovim poduzetničkim inkubatorom i inovacijskim centrom.

Nakon što su zamjenici gradonačelnika Koprivnice i Nagykanizse, Dražen Pros i Sandor Denes, kao i voditeljica Poduzetničkog centra Nagykanizse Csilla Cserti, pozdravili okupljene, direktor Koprivničkog poduzetnika Tihomir Cvetković u kratkim je crtama predstavio projekt.

 

Područje implementacije projekta su gradovi Koprivnica i Nagykanizsa, kao i Koprivničko-križevačka županija i županija Zala. Kao cilj projekta navodi se intenziviranje gospodarske suradnje te razmjena dobara i informacija između susjednih zemalja, povećanje suradnje i koordinacije između poduzetničkih potpornih institucija hrvatskog i mađarskog prekograničnog područja, stvaranje novih poslovnih veza između poduzeća koja su u potrazi za poslovnom suradnjom na tržištima susjednih zemalja.  U projektu mogu sudjelovati mali i srednji poduzetnici iz Koprivnice i Nagykanizse i hrvatsko-mađarskog prekograničnog područja.

Budžet projekta je oko 117 tisuća eura / Foto: Zoran StuparU svrhu ostvarenja ciljeva projekta, napravljena je web stranica, na kojoj će se, primjerice, moći pronaći online video edukacije hrvatskog i mađarskog jezika, da bi se premostila jezična prepreka. “Mladi ljudi će, primjerice, kao što pogledaju glazbeni spot na Youtube-u ili video vijest na nekom portalu, moći odvojiti 20 minuta dnevno za učenje stranog jezika.”, rekao je Tihomir Cvetković. 

Projekt je “težak” 116.542 eura, a 85% budžeta financira Europska unija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×