Održana prva konferencija projekta BOSH

15:59h
0
Voditeljica poduzetničkog centra u Nagykanizsi, Csilla Cserti / Foto: Zoran Stupar

U Gradskoj vijećnici danas je održana prva konferencija projekta BOSH, koji za cilj ima povezivanje malih i srednjih poduzetnika prekogranične regije Mađarska-Hrvatska. Nositelj projekta i vodeći projektni partner je Grad Koprivnica, a projekt se provodi u suradnji sa gradom Nagykanizsom i njihovim poduzetničkim inkubatorom i inovacijskim centrom.

Nakon što su zamjenici gradonačelnika Koprivnice i Nagykanizse, Dražen Pros i Sandor Denes, kao i voditeljica Poduzetničkog centra Nagykanizse Csilla Cserti, pozdravili okupljene, direktor Koprivničkog poduzetnika Tihomir Cvetković u kratkim je crtama predstavio projekt.

 

Područje implementacije projekta su gradovi Koprivnica i Nagykanizsa, kao i Koprivničko-križevačka županija i županija Zala. Kao cilj projekta navodi se intenziviranje gospodarske suradnje te razmjena dobara i informacija između susjednih zemalja, povećanje suradnje i koordinacije između poduzetničkih potpornih institucija hrvatskog i mađarskog prekograničnog područja, stvaranje novih poslovnih veza između poduzeća koja su u potrazi za poslovnom suradnjom na tržištima susjednih zemalja.  U projektu mogu sudjelovati mali i srednji poduzetnici iz Koprivnice i Nagykanizse i hrvatsko-mađarskog prekograničnog područja.

Budžet projekta je oko 117 tisuća eura / Foto: Zoran StuparU svrhu ostvarenja ciljeva projekta, napravljena je web stranica, na kojoj će se, primjerice, moći pronaći online video edukacije hrvatskog i mađarskog jezika, da bi se premostila jezična prepreka. “Mladi ljudi će, primjerice, kao što pogledaju glazbeni spot na Youtube-u ili video vijest na nekom portalu, moći odvojiti 20 minuta dnevno za učenje stranog jezika.”, rekao je Tihomir Cvetković. 

Projekt je “težak” 116.542 eura, a 85% budžeta financira Europska unija.