18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka uvjerljiva i protiv Trešnjevke uz razigranu Maju Kožnjak
P

Ne propustite

Podravka Vegeta i Trešnjevka utakmicu 15. kola 1. HRL odigrale su u petak za miran i slobodan vikend. Podravka Vegeta očekivano je pobijedila rivalke iz Zagreba s 38:22 (21:10). Gledatelji nisu ”umirali” od ljepote igre, ali zamalo jesu od hladnoće u dvorani.

 

 

 

S malo povišenom temperaturom na klupi Podravke Vegete samo je sjedila Miranda Tatari, trener Neven Hrupec odmarao je i Anitu Gaće, a bolesnu Saru Šenvald u sastavu je zamijenila Nikolina Tvorić. U igru nije ulazila ni Ivana Jelčić, od 41. minute Martu Žderić odmijenila je Ivana Kapitanović.

Glavnu ulogu preuzela je Maja Kožnjak i odigrala je vrlo dobro na mjestu razigravačice i strijelca, pruživši gledateljima i zadovoljstvo sa svojim ”frfuljcima”, čud(es)nim i neočekivanim kretanjem lopte kao u ping-pongu.

Uz Maju Kožnjak vrlo dobro su odigrale Nikica Pušić-Koroljević i Vesna Milanović-Litre. Ivana Petković je zaigrala u 1. poluvremenu i dijelu drugog na desnom krilu, zabila u svakom po tri gola, ukupno šest, a poslije je tu ulogu preuzela Ivana Dragišić.

Kod Trešnjevka u igru nije ulazila Ana Zovko. Jelena Kajfeš sa šest i Jelena Blažek s tri gola bile su glavni strijelci Trešnjevke, uz Natašu Miletić, s također tri gola, ali do 46. minute, kada je zbog ozljede napustila igru. U 2. poluvremenu na golu Trešnjevke Nela Žužić skinula je nekoliko ”zicera”, obranila ukupno devet lopti, a najviše ju je ”trenirala” Iva Pongrac, kojoj ovoga puta baš i nije išlo iz kontri i sa crte.

U idućem kolu Podravka Vegeta igra u Varaždinu s Kokom, a sve utakmice 15. kola igraju se u subotu, 4. veljače, osim utakmice Zeline i Lokomotive, jer obje ekipe nastupaju u Europi u Challenge kupu. Lokomotiva u nedjelju igra u Beogradu sa Crvenom zvezdom, a Zelina će odigrati dvije utakmice u Zelini, u subotu i nedjelju, a suparnik u 1/8 finala je četvrtoplasirana poljska ekipa AZS Politechnika Koszalin. Želimo im ulazak u četvrtzavršnicu.

UTAKMICA 15. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – TREŠNJEVKA 38:22 (21:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 100. Suci Saša Brkić i Zvjezdan Utješinović, nadzornik HRS-a Ivica Prpić (svi Zagreb).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (8+0), Jelčić (-), Kapitanović (3+1); Čović 2, Kožnjak 8, Pongrac 1, Petković 6, Tvorić, Gaće, Damnjanović 1, Milanović Litre 6, Dragišić 2, Havić 3, Tatari, Horvat 3, Pušić-Koroljević 5.TRENER: Neven Hrupec.

TREŠNJEVKA: Jug (1+1), Žužić (9+-), Golubić (-); Zovko, Mihovilović 1(1), Borković 2, Perović 2, Sabljak 2(1), Miletić 3, Blažek 3, Kajfeš 6, Grebenar, Vugec 2, Stojanov 1. TRENER: Miran Ognjenović.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(0), Trešnjevka 3(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Petković, Milanović Litre, Havić po 2), Trešnjevka 0 minuta.

IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kožnjak (Podravka Vegeta).

Izvor: RK Podravka, autor Ivo Čičin-Mašansker

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×