12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Susret likovnih stvaralaca

FOTO U Galeriji Koprivnica izabrani najbolji amaterski autori i radovi
F

Ne propustite

U konkurenciji od 330 radova pristiglih iz 26 likovnih udruga trebalo je izabrati one najbolje koji će krasiti izložbu i ove godine u Koprivnici predstavljati dosege hrvatskog likovnog amaterizma.

Najbolji neprofesionalni hrvatski likovni stvaratelji ove su godine predstavili svoje odabrane radove u okviru 32. izdanja Susreta likovnih stvaralaca i izložbe Susreta koja je bila postavljena u Galeriji Koprivnica od 14. do 22. listopada.

Izložba i Susret predstavili su najuspješnije autore i radove koji su odabrani putem ovogodišnjeg likovnog natječaja organizatora – Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma koja danas okuplja više od 980 udruga.

Izložba je bila otvorena 14. listopada u koprivničkoj Galeriji, a  32. Susret likovnih stvaralaca održao se u subotu.

Susret i izložba kao godišnje manifestacije najuspješnijih neprofesionalnih likovnih stvaratelja i udruga rezultat su stručnog odabira Prosudbenog povjerenstva u sastavu – akademski slikar Tomislav Buntak, viši kustos Zoran Homen i profesor Mirko Kovačević.

Prosudbeno povjerenstvo imalo je težak zadatak – u konkurenciji od 330 radova pristiglih iz 26 likovnih udruga izabrati one najbolje koji će krasiti izložbu i ove godine u Koprivnici predstavljati dosege hrvatskog likovnog amaterizma.

Prema programu Susreta, Hrvatski sabor kulture dodijelio je Nagradu za najuspješnije likovno djelo 2016. koja je pripala Gordani Vukorepa iz zagrebačkog Hrvatskog likovnog društva, a Nagradu za najuspješniju likovnu udrugu 2016. primila je Dubrovačka udruga likovnih umjetnika. Odlukom Povjerenstva, Hrvatski sabor kulture dodijelio je i pohvalnice i priznanja autorima radova odabranih za izložbu i Susret.

Suorganizaciju Susreta i izložbe potpisuju Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i KUD Podravka, materijalnu potporu Susreta i Izložbe osigurali su Ministarstvo kulture RH, Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica, a Podravka d.d. osigurala je donaciju poklon paketa za nagrađene.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×