19.9 C
Koprivnica
Srijeda, 26. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Anita Bulath dvije sezone u Podravki Vegeti
A

Ne propustite

Direktorica RK Podravke Božica Palčić priopćila je večeras da je mađarska reprezentativka, članica Veszprém Barabása Anita Bulath, potpisala ugovor za Podravku Vegetu za iduće dvije sezone, 2012/2013. i 2013/2014.

Anita Bulath već je bila igračica Podravke Vegete. Detalji dogovora i njegove objave čuvali su se dok Bulath nije uredila odnose sa svojim sadašnjim klubom. Prepreka nema, ugovor je potpisan i Bulath je iduće dvije godine igračica Podravke Vegete.

Bulath je svestrana vanjska igračica, može igrati na sve tri pozicije, brza je i eksplozivna i znatno će pojačati vanjsku liniju Podravke Vegete, u kojoj su u idućoj sezoni s produženim ugovorima Sanja Damnjanović i Lidija Horvat te s važećim ugovorom Miranda Tatari.

Kompletiranje cijele ekipe još nije završeno, ali se očekuje da će sve biti poznato u vrlo kratkom vremenu.

Anita Bulath rođena je 1983. godine u Dunaújvárosi. Osnove rukometa naučila je u poznatoj školi rukometa u Györu. Od 1998. godine je u Dunaferru koji je 2000. godine osvojio sve mađarske trofeje, a Bulath je s tim klubom osvojila tri prvenstva i dva kupa.

Nakon toga angažirao ju je danski FCK Haandbold iz Kopenhagena, odakle je nakon jedne sezone došla u Podravku Vegetu.

U Podravki Vegeti u sezoni 2007/2008. bila je u ekipi koja je osvojila hrvatsko prvenstvo i kup, a u Ligi prvakinja treće mjesto u A grupi donijelo je natjecanje u Kupu kupova, gdje je Podravka Vegeta stigla do polufinala.

U sezoni 2008/2009 bila je članica ekipe koja je osvojila prvenstvo i kup. U Ligi prvakinja Podravka Vegeta je osvojila 2. mjesto u A grupi, a u četvrtfinalnoj grupi 1 osvojeno je 3. mjesto. Te sezone Podravka Vegeta postala je prvi prvak Regionalne lige.

U Kupu pobjednika kupova za Podravku Vegetu odigrala je šest utakmica i dala 22 gola, u Ligi prvakinja 21 utakmicu s 53 gola. Ukupno je za Koprivničanke u Europi odigrala 27 utakmica i dala 75 golova.

Iz kluba je otišla 2009. godine, kada je klub zbog financijskih poteškoća otpustio sve strane igračice. Anita Bulath otišla je u DVSC Debrecen i tamo postala ključna igračica. Odigrala je važnu ulogu u Ligi prvakinja 2010/2011, kada je DVSC prvi puta u povijesti kluba dosegao grupnu fazu natjecanja.

Redovni je član mađarske reprezentacije, nakon što je igrala na Svjetskom prvenstvu 2009. godine, a na Europskom prvenstvu 2009. godine bila je drugi strijelac mađarske reprezentacije.

Od ostalih trofeja spominjemo: osvajanje tri mađarska prvenstva 2001, 2003. i 2004. godine, dva druga mjesta 2010. i 2011. godine, osvajanje mađarskog kupa 2002. i 2004. godine i finale 2011. Anita Bulath bila je u srebrna sa SP juniorki 2001. i 2003. godine, a na EP juniorki srebrna 2002. godine.

Ona osobno izrazila je veliko zadovoljstvo što se vraća u klub i otklonila je pokušaj ruskih emisara iz Zvezde da je odgovore od transfera u Podravku Vegetu, kao što su pokušali i sa Sanjom Damnjanović, koja ih je također odbila, a nakon svega napravljena je i uzbuna bez rezultata i s Majom Kožnjak.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pan Ljetna liga

FOTO Malonogometne vratolomije zagospodarile na igralištu Apaša, počela je Pan Ljetna liga

Županijske nogometne lige završile su prije nekoliko tjedana, no ljubitelji nogometa ne moraju očajavati. Osim Europskog prvenstva, ljubitelji nogometa...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×