19.9 C
Koprivnica
Srijeda, 26. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Po 700 kuna potpore ‘stanodavcima’ roda
P

Ne propustite

Nastavlja se pred dvije godine započet projekt zaštite i očuvanje bijele rode, koji Koprivničko-križevačka županija preko svoje Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima zajednički provodi s Fondom za zaštitu okoliša. Kao i prošle godine vlasnici kuća i drugih zgrada na kojima se rode gnijezde mogu zatražiti novčanu potporu od 700 kuna.

– Taj iznos je namijenjen za sanaciju gnijezda rode, da se ono očuva i omogući opstanak vrste, koja je inače zaštićena Zakonom o zaštiti prirode, kaže ravnateljica Javne ustanove Željka Kolar.

Poziv za dodjelu potpora razaslan je diljem Podravine i Prigorja, pa se ravnateljica Kolar nada da će ove godine biti više prijavljenih nego lani.

 

– Prošle godine na našoj županiji smo dodijelili osam potpora za osam gnijezda. Naravno, bilo je i nešto više gnijezda, ali dokumentacija za ostvarivanje potpore mora biti valjana, kako je točno to propisano, veli Ž. Kolar.

Među potrebnim papirima su preslika osobne iskaznice i tekućeg računa vlasnika objekta na čijem se krovu gnijezdo nalazi, te dokaz vlasništva i potpisana izjava da su dostavljeni podaci istiniti. Ako imate fotografiju gnijezda dobro je priložiti i nju, a sve zajedno najkasnije do 30. kolovoza.

tekst: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pan Ljetna liga

FOTO Malonogometne vratolomije zagospodarile na igralištu Apaša, počela je Pan Ljetna liga

Županijske nogometne lige završile su prije nekoliko tjedana, no ljubitelji nogometa ne moraju očajavati. Osim Europskog prvenstva, ljubitelji nogometa...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×