12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Obilazak osnovnih škola

FOTO Mišel Jakšić najavio gradnju nove osnovne škole Podolice i bez potpore Vlade
F

Ne propustite

Naš sporazum s Vladom očito ide svome kraju i uskoro će biti prekinut od strane države, a nakon toga ćemo mi prezentirati svoj model na kojem radimo, rekao je Mišel Jakšić.

Ovoga tjedna počelo je drugo polugodište u većini hrvatskih škola pa tako i u koprivničkim. Tim je povodom v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić sa svojom zamjenicom Melitom Samoborec obišao osnovne škole kojima je Grad osnivač, družio se s profesorima te posjetio učenike tijekom nastave.

– Kada obilazimo naše osnovne škole obično spojimo tehničko-operativne razgovore, čujemo pohvale na račun naših đaka, nastavnika, njihovih rezultata, a i iskoristimo priliku da porazgovaramo o budućim planovima i zajedno dalje radimo na razvoju obrazovanja i naših osnovnih škola – pojasnio je Mišel Jakšić svrhu obilaska u Osnovnoj školi Đuro Ester.

U koprivničkim je osnovnim školama oko 2500 djece, a moglo bi ih biti i više ako se ostvari plan o osnovnoj školi Podolice. Njena gradnja je na čekanju zbog vladinog odustajanja od financiranja kroz model javno-privatnog partnerstva, no Jakšić najavljuje rješavanje problema na neki drugi način.

Foto: Matija Gudlin

– Naš sporazum s Vladom očito ide svome kraju i uskoro će biti prekinut od strane države, a nakon toga ćemo mi prezentirati svoj model na kojem radimo. Uspostavili smo komunikaciju s određenim tvrtkama i financijskim institucijama koje prate što se događa s Ministarstvom i Vladom i imaju neke modele koje su spremni podnuditi jedinicama lokalne samouprave, a ne uključuju Vladu – otkrio je Jakšić te napomenuo da će se s projektom krenuti ove ili iduće godine, što ovisi o raskidanju ugovora s Vladom, gdje je cilj izbjeći plaćanje penala.

– Onog trena kada sporazum bude raskinut, idemo u novu priču i idemo graditi školu – uvjeren je.

Učenici su zamjeniku koji obnaša dužnost gradonačelnika i njegovoj zamjenici rado otkrili kako provode dane u školskim klupama, kako se slažu s nastavnicima i u kojim srednjim školama namjeravaju nastaviti svoje obrazovanje. Sanja Prelogović, ravnateljica OŠ Đuro Ester, pohvalila je ponašanje svojih učenika i istaknula da je jedan od ciljeva škole pojačan naglasak na odgoju.

– Osnovna škola prije svega i ima naziv odgojno-obrazovna ustanova. Ponekad se svi izgubimo u sadržajima i stavimo težište na obrazovanje. Naravno da je to potrebno i da trebamo imati obrazovane mlade ljude, ali ako ne stavimo težište na odgoj, propali smo kao društvo. Ne možemo zamijeniti obitelj, ako u obitelji postoji dobar odgoj, mi smo samo dodatak. No, možemo jako puno učiniti, ipak su djeca ovdje s nama šest do osam sati. Naš je moto da ne moraju svi učenici postati odlični učenici, ali mogu postati odlični mladi ljudi – smatra ravnateljica.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×