21.8 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Obrazovanje u fokusu županije // U posljednjih pet godina u školstvo uložili preko 100 milijuna kuna
O

Ne propustite

U proteklih pet godina, županijska je vlast bila usmjerena na ulaganja u obrazovanje. Zahvaljujući tome izgrađeno je i adaptirano 15-ak škola na području cijele županije, u što je uloženo više od 100 milijuna kuna. Rečeno je to na jučerašnjoj konferenciji za medije, na kojoj se župan Darko Koren osvrnuo na svoj petogodišnji rad.

Budući da su u razdoblju do 2008. godine najznačajnije investicije učinjene na području zdravstva, županijski su se čelnici u posljednjih pet godina odlučili prije svega pozabaviti školstvom.

– Osnovne premise ovog investicijskog ciklusa bile su omogućavanje jednosmjenske nastave i osiguravanje visokog standarda rada za učenike i njihove nastavnike, ali i razvoj sporta kroz gradnju novih sportskih dvoran – rekao je župan Koren.

Župan Koren za vrijeme posjete jednoj od školaZahvaljujući tome, adaptirane su, dograđene ili pak u cijelosti izgrađene škole u Kloštru Podravskom, Virju, Križevcima, Gregurovcu, Sokolovcu, Koprivničkim Bregima, Kalinovcu, Legradu, Sigecu i Koprivnici, dok su u Novigradu Podravskom, Goli, Đurđevcu te ponovo Koprivničkim Bregima i Legradu izgrađene i odgovarajuće školske sportske dvorane.

Od gore navedenih investicija, najviše sredstava uloženo je u izgradnju srednje škole „Ivana Seljaneca” u Križevcima, koja je izgrađena na prostoru bivše vojarne i čija je vrijednost 42,5 milijuna kuna, zatim u izgradnju sportske dvorane u sklopu đurđevačke osnovne škole Grgura Karlovčana za koju je izdvojeno gotovo 11 milijuna kuna, a županija svake godine značajnu svotu, između šest i sedam milijuna kuna (ovisno o tečaju), izdvaja i za koprivničku Gimnaziju.

Kako je navedeno na samome početku teksta, u spomenute investicije u posljednjih je pet godina uloženo gotovo 105 milijuna kuna.

Podatak da su misli županijskih čelnika prije svega bile usmjerene u obrazovanje i ulaganje u školstvo, ne znači da su zanemarena i ostala podučja.

Projektiralo se i investiralo i u zdravstvo i socijalnu skrb, gdje su između ostalog uređene rampe za osobe s invaliditetom u svim objektima Doma zdravlja, uređen je prostor Zavoda za hitnu medicinu, rekonstruirana je zgrada „stare interne” i Zavod za javno zdravstvo je preseljen u novouređeni prostor za što je izdvojeno 11,4 milijuna kuna, a naša županija prva je u RH koja je usvojila Plan razvoja socijalnih usluga 2011. – 2014.

Značajna sredstva uložena su i u gospodarstvo, a potican je i razvoj poljoprivrede, gdje je županija od 2009. do 2012. godine, izdvojila preko 16 milijuna kuna za subvencioniranje raznih projekata.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×