17.4 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tehno Geek

PREDSTAVLJAMO Bolji, veći, izazovniji Samsung Galaxy S8
P

Nasljednik S7 modela, S8, na tržište stiže krajem mjeseca. Prednarudžbe su moguće kod gotovo svih domaćih mobilnih operatera, ali i na službenim stranicama Samsunga.

Ne propustite

Korejski div Samsung drugi je po redu proizvođač premium mobilnih telefona, dok je uvjerljivo ispred njega, prema broju prodanih uređaja, američki Apple. Potonji proizvođač prema posljednjim procjenama drži preko 70% tržišta ovih premium, najskupljih i tehnološki najnaprednijih, mobilnih telefona.

Bez obzira na to Samsung svog konja za trku ima i svake godine impresionira velik broj zaljubljenika u mobilnu industriju inovativnim idejama koje inkorporiraju u flagship modele.

Prije nešto više od godinu dana na policama se pojavio model S7 koji je osvježio tržište Edge izvedbom sa zaobljenim ekranom. Mnogi su bili skeptični na ovaj dizajnerski potez, no u praksi se pokazalo da ovo zaobljenje korisnicima ne smeta, štoviše mnogi su bili oduševljeni ergonomijom uređaja.

Nasljednik S7 modela, S8, na tržište stiže krajem mjeseca. Prednarudžbe su moguće kod gotovo svih domaćih mobilnih operatera, ali i na službenim stranicama Samsunga.

S8 i S8+ // Foto: samsung.com

Kao i prethodnik, S8 izlazi u dvije inačice, običnoj i + s većim ekranom. Kod oba je primijenjena tehnologija zaobljenog ekrana, no u nešto blažem izražaju nego kod S7 Edgea. Samim uređajima dominira velik ekran koji se proteže od ruba do ruba, a klasične home tipke nema barem na prvi pogled. Tipka osjetljiva na pritisak smještena je ispod sredine donjeg ruba ekrana, a funkcionira i kad je ekran ugašen.

Veličine ekrana su 5.8 odnosno 6.2 inča, čime je S8+ dobio tek na visini. I ovom modelu osnova su aluminijski okvir i staklene površine, a kamera više nije toliko izbočena kao kod prethodnika. Korisnici Samsunga vole boje, pa je tako S8 i S8+ dostupan u crnoj, srebrnoj, zlatnoj, plavoj i sivoj nijansi. Uređaji su otporni na vodu i prašinu prema IP68 standardu. Rezolucija Super AMOLED ekrana je 2960×1440 što rezultira gustoćom od 570 odnosno 529 ppi.

Biometrijsko otključavanje mobitela postaje pravi hit, uz upitno sigurno prepoznavanje lica razvijena je nova tehnologija skeniranja šarenice koja u praksi funkcionira izvrsno. Naravno dostupna je prijava uz pomoć skeniranja otiska, koja se u novom modelu vrši sa stražnje strane pokraj kamere.

Foto: samsung.com

Srce oba uređaja je osmojezgreni Exynos procesor, a na raspolaganju vam je 4 gigabajta radne memorije. Za pohranu možete koristiti 64 gigabajta interne memorije, a proširenje je moguće uz pomoć microSD kartica. Baterije su kapaciteta 3000 odnosno 3500 mAh.

Novi uređaji koriste USB-C ulaz, a moguće ih je spojiti i na bazu koja mobitel pretvara u stolno računalo. Naravno, u bazu je potrebno spojiti vanjski monitor, tipkovnicu i miš. Slika ekrana mobitela skalira se i prenosi na vanjski monitor, no nemojte previše očekivati od ovakve kombinacije, ipak se radi o Android aplikacijama.

Stražnja kamera nije doživjela neke ozbiljne promjene, osim što više nije izbočena kao kod S7 modela. I dalje se radi o 12 megapikselnom senzoru koji svijetlo skuplja uz pomoć objektiva s nemalom blendom od f/1.7 i optičkom stabilizacijom. Prednja kamera rezolucije 8 megapiksela zadužena je za okidanje savršenih selfija uz isti otvor blende od f/1.7 što će vam uvelike pomoći u situacijama s lošijim svjetlosnim uvjetima. Audiofilima, i svima kojima je bar malo stalo do slušanja glazbe na mobilnom uređaju, osmijeh na lice izmamit će činjenica da je dobar stari 3.5mm audio ulaz još uvijek tu.

Foto: samsung.com

Krajem prošle godine Samsung je kupio tvrtku Harman u čijem je vlasništvu između ostalih i AKG , austrijski proizvođač akustične opreme. Ovo je odlična vijest za kupce novih Samsung mobilnih uređaja jer s njima u kutiji dobivaju AKG slušalice.

Kako bi se ovaj impresivni hardverski sklop iskoristio što bolje pobrinut će se najnoviji Android Nougat. Korisničko sučelje je naravno Samsungov TouchWiz.

Cijene uređaja u prednarudžbi su oko 6000 odnosno 7000 kuna za + model.

Hoće li najnoviji Samsungov model smanjiti Appleovu dominaciju na tržištu, ili će korisnici ostati naklonjeniji kalifornijskim jabukama ostaje za vidjeti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

FOTO Rebeka Vidić iz Virja proglašena Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske: “Ovo je velika čast i zadovoljstvo!”

Jučer smo objavili kako je Koprivničanka Iva Hećimović proglašena Best modelom Sjeverozapadne Hrvatske. No, lijepim vijestima tu nije kraj. Još...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×