21.8 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sweet Beat

FOTO/VIDEO Ove djevojke kroz život prolaze plešući u slatkom ritmu, pogledajte što imaju za pokazati
F

Uvijek se kreće s učenjem jednostavnih baletnih pokreta koji su osnova za sve ostalo. Potom se kreće na suvremene plesove, potom show dance, jazz dance i cheerleading - uputila nas je predsjednica Petra.

Ne propustite

Mlada plesna skupina Sweet Beat za ePodravinu pokazala je svoje maštovito osmišljene koreografije. Skupinu čini sedam djevojaka od 10 do 25 godina, a vodi ih predsjednica udruge Petra Šimunić, uz pomoć podpredsjednice Dorije Čavljak. Tu su još Lorena Prlog, Maja Loborec, Lana Novoselnik, Sandra Toth i Gabrijela Horvat.

– Službeno smo počele s djelovanjem prošle godine, ali nismo se baš promovirale jer mi posao nije dozvoljavao da se posvetim skupini koliko bi to trebalo. Ove ćemo godine raditi veću promociju i češće probe – upućuje nas predsjednica udruge.

Djevojke zasad imaju oko osam gotovih koreografija te se planiraju širiti i na jesen će organizirati upise za nove članice, ali i članove.

– Naravno, i dečki su dobrodošli, ali zasad se još nitko nije javio. Čini se da nisu dovoljno hrabri – kaže dopredsjednica Doria.

Od 10 25 // Foto: Matija Gudlin

Najmlađa članica, desetogodišnja Sandra sasvim se dobro uklopila među starije cure i savladala tehniku.

– Za cure sam saznala putem plakata, a pošto sam oduvijek htjela plesati odlučila sam im se pridružiti. Uspjela sam poloviti konce, jer sam neke tehnike znala otprije što mi je olakšalo, a ostalo sam naučila i brzo uznapredovala. Uvježbavam i sama kod kuće, a neke stvari znam i sama osmisliti pa prenijeti curama – ispričala nam je Sandra o svojim prvim plesnim koracima u Skupini, a poziv da se pridruže uputila je svima jer je, kako kaže, super i zabavno, a i mnogo se toga nauči.

Petra i Doria s plesom su počele još u Jumpu, a nadalje su proširivale svoja znanja raznim seminarima i kažu kako je potreban dugi niz godina da bi se razvile potrebne vještine.

Maja i Lana također su dugo plesale u jednoj plesnoj skupini, ali su im se više svidjele vrste plesova koje se plešu u Sweet Beatu.

Sweet Beat // Foto: Matija Gudlin

– Uvijek se kreće s učenjem jednostavnih baletnih pokreta koji su osnova za sve ostalo. To ne podrazumijeva balet u pravom smislu riječi i ples na prstima, nego više pravilno držanje. Potom se kreće na suvremene plesove, potom show dance, jazz dance kojemu se tek planiramo malo više posvetiti, i cheerleading u sklopu kojeg planiramo napraviti jedan stunt – uputila nas je predsjednica Petra.

Predsjednica udruge Petra Šimunić // Foto: Matija Gudlin

Djevojke su već krenule s nastupima, a i neka natjecanja su u igri. Prvo su to bili nastupi na nekoliko košarkaških i rukometnih utakmica sa show dance i cheerleading koreografijma.

–  Nedugo smo prisustvovale na 14. Plesnim susretima u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, na TREPS festivalu. Natjecale smo se koreografijom “Kreni sa mnom”, suvremenog plesnog izričaja, a rezultate natjecanja očekujemo kroz nekoliko tjedana- izvijestila nas je Petra koja je ujedno i koreografkinja.

Za koreografije, većinom je zadužena predsjednica Petra, ali uvijek se daje mjesta sugestijama i idejama svih članica, te i Doria ima jednu svoju cheer koreografiju. Skupina radi po dvije koreografije po polugodištu.

Dok čeka rezultate, Sweet beat se priprema za novo natjecanje koje će se održati u svibnju u Areni Zagreb pod nazivom Dancing steps, a gdje će predstaviti dva show dance dua.

Što se tiče nekih zahtjevnijih i akrobatskih plesnih pokreta, djevojke tek čeka pravi posao.

Najmlađa Sandra bez problema je polovila korake // Foto: Matija Gudlin

– Kako djelujemo samo godinu dana, sad smo se tek priviknule jedne na druge. Sad cure znaju kako se koji pokret izvodi, a dosad smo se uvježbavale. Vježbamo u koprivničkom domu umirovljenika za koji si najam plaćamo same, a i boombox za glazbu smo kupile zajedno – priča nam Petra.

Od Maje koja se uz ples, bavi i glumom u Ludens teatru, doznajemo da plava koljena u ovom hobiju nisu rijetkost, ali srećom, većih ozljeda nije bilo.

Petra, kao najstarija, ispričala nam je kako je među djevojkama uvijek vlada prijateljska, čak obiteljska atmosfera.

– Naši su treninzi uvijek puni smijeha, tako da je teško tu održati neki autoritet, ali svađa i sukoba među nama nema – podijelila je s nama voditeljica ovih cura koje su pokazale što znaju i povodom Dana plesa u centru Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×