12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Predizborni skup

FOTO Mario Rajn: Vrijeme je da upravljanje gradom preuzmu mladi, ambiciozni i stručni ljudi, gradonačelniče Hrg, vaše vrijeme je prošlo
F

Tehnološki park je perjanica imaginarnog uspjeha aktualne vlasti, nitko ne zna koje su obaveze preuzete u ime svih nas, uredi su prazni, a popunjeni nemaju veze s tehnologijom već s ubiranjem najamnine - oštro je opleo Rajn i po jednom od najvećih projekata gradske vlasti.

Ne propustite

U petak poslijepodne u centru Križevaca predizborni skup održao je Mario Rajn, nezavisni kandidat za gradonačelnika Križevaca. U društvu svojih zamjenika Marija Martinčevića i Danijela Šaška, Rajn je pred stotinjak okupljenih simpatizera i zainteresiranih građana iznio neke od smjernica svog izbornog programa i oštro napao aktualnu vlast.

– Koprivnica ima kino, Bjelovar ima kino, Novi Marof ima kino. A Križevci imaju gradonačelnika kojemu ne smeta što Križevci nemaju kino. U 21. stoljeću. Nakon puna četiri mandata. Možemo malo i o nadvožnjaku. Koliko godina čekamo ispunjenje velikih obećanja? Previše godina i zato sam odlučio reći dosta lažima i predizbornim obećanjima, nebrizi za Križevce – kazao je Rajn.

Dobar dio govora potrošio je na aktualnog gradonačelnika Branka Hrga.

– Koliko ste često gradonačelnika na odlasku u četiri godine sreli u Križevcima? Koliko ste ga puta vidjeli da obilazi opasne ceste, nadgleda gradilišta, dijeli zajednički život s građanima, on vrijeme provodi u Zagrebu, a za nas nema vremena – rekao je nezavisni kandidat za gradonačelnika.

Osvrnuo se i na poduzetničku zonu koju je nazvao sivom zonom.

– U slavnoj poduzetničkoj zoni se ništa ne događa, nema poduzetnika, nema posla, a naši susjedi iseljavaju u Irsku, u Njemačku, zar mi u Križevcima ne možemo bolje? Od 2001. do 2011. iz grada je odselilo 1200 ljudi, a do danas se brojka i udvostručila.

– Tehnološki park je perjanica imaginarnog uspjeha aktualne vlasti, nitko ne zna koje su obaveze preuzete u ime svih nas, uredi su prazni, a popunjeni nemaju veze s tehnologijom već s ubiranjem najamnine – oštro je opleo Rajn i po jednom od najvećih projekata gradske vlasti.

Osvrnuo se i na problem srednjoškolskih kadrova koji ne odgovaraju stvarnim potrebama gospodarstva, u poljoprivredi planira potaknuti osnivanje zadruga i proizvođačkih organizacija, a mjesnim odborima želi ravnomjerno dijeliti sredstva kako bi sami odlučivali o raspodjeli.

– Dok su drugi stvorili brandove od manifestacija u 15 godina, naše Spravišče se na svoju 50. obljetnicu nije maknulo od grada i okolice. Obećavam vam bitno druačije 51. Spravišče.

– Zar se u proteklih 16 godina nije mogla izgraditi atletska staza? Ja u to ne vjerujem. Priča o se novoj dvorani za 35 milijuna kuna, sve je osigurano osim tih 35 milijuna kuna, a sportski balon od 200 tisuća kuna zadovoljio bi dosta potrebe pa krenimo s njim – nudi neka od rješenja mladi kandidat za gradonačelnika.

Rajn je istaknuo kako grad zbog osobnog spora Kešer-Hrg gubi desetke milijune kuna za obnovu vodovoda dok cijene komunalnih usluga rastu, kaže da će smanjiti nerealno visoke cijene gradskih gradilišta kako bi omogućio mladim obiteljima povoljniju gradnju.

– Danas u doba online komunikacija grad ne komunicira s građanima. Započinjemo odmah nakon izbora, ne u fotelji nego na terenu. Vrijeme je da upravljanje gradom preuzmu mladi ljudi, ambiciozni i stručni, gradonačelniče Hrg, vaše vrijeme je prošlo – završio je svoj govor Rajn.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×