17.9 C
Koprivnica
Utorak, 7. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Izbori u Podravini i Prigorju

Do 16.30 sati odaziv na birališta je veći nego prije četiri godine, glasalo čak 15 posto više Đurđevčana, Koprivnica podbacila
D

Ne propustite

Danas do 19 sati birači još imaju prilike obaviti svoju građansku dužnost te na području Podravine i Prigorja izabrati svoje favorite za župana, gradonačelnike Koprivnice, Križevaca i Đurđevca te načelnike općina, kao i članove gradskih te općinskih vijeća i Županijske skupštine.

Svoju građansku dužnost do 16.30 sati u Koprivničko-križevačkoj županiji obavilo je 35,22 posto stanovnika, što je pet posto više u odnosu na prošle lokalne izbore 2013. godine, kad je Koprivničko-križevačka županija u tom trenutku imala porazno malu izlaznost od 29,96 posto.

Izlaznost je na razini Hrvatske, gdje je glasovalo 35,15 posto birača, što je više u odnosu na lokalne izbore 2013. godine, kada je do 16 sati glasalo 29,96 posto.

Grad s najmanjim odazivom u županiji je Koprivnica, kao i na prošlim izborima s 30,54 posto izlazaka, što je ipak bolje nego prošli put kad je u 16 sati imala odaziv 24,28 posto.

Đurđevac, pak, ima najveći odaziv od 39,07 posto, mnogo više u odnosu na 24,99 posto 2013. godine.

U Križevcima se odazvalo 33,04 posto birača, dok ih je na zadnjim lokalnim izborima bilo 26,78 posto, ali u 16 sati.

Od općina, najviše je glasača, kao i na prošlim izborima, bilo u Molvama, njih 58,33 posto u odnosu na 60,91 posto prije četiri godine, a najmanje ih je zasad u Sokolovcu sa 26,36 posto, dok je prije to bilo Drnje.

Prve neslužbene rezultate očekujemo nakon zatvaranjem birališta u 19 sati. Pratite nas na ePodravina.hr i na našoj Facebook stranici, donosimo dojmove iz izbornih stožera diljem Podravine i Prigorja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

snimila ga prolaznica

NEVJEROJATNO! Dječak šetao s dva spreja i u parku te centru šarao sve do čega je došao

U jednoj je koprivničkoj Facebook grupi članica maloprije objavila fotografije sprejem pošarane klupe, koša za smeće, tegli i fasada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×