12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KUL HLEBINE

Školarci će u veselom kampu radionicama, igrama i pričama upoznati čaroban svijet naivne umjetnosti
Š

Ove se godine po drugi put održava ovaj ljetni kamp. Zadovoljna sam s brojem prijavljenih. Polaznici će spavati u šatorima na livadi koja se nalazi iza Galerije, kazala je Helena Kušenić, voditeljica projekta.

Ne propustite

KUL Hlebine – Kultura, Umjetnost, Logorovanje, naziv je ljetnog kampa koji počinje u petak, 23. lipnja. Ove godine prijavilo se 19 školaraca u dobi od osam do 12 godina.

Djeca će imati prilike u Galeriji Hlebine upoznati se s pojmom naivne umjetnosti, Hlebinske škole i nekim od najpoznatijih imena naivne umjetnosti. Zato je naglasak kampa na učenju tehnike slikanja na staklu u suradnji sa živućim autorima, karakterističnog za naivnu umjetnost.

Radionice slikanja na staklu vode naivni slikari koji danas djeluju, a između radionica slikanja planirani su posjeti obližnjim galerijama, točnije Galeriji Josip Generalić i ateljeima naivnih umjetnika, tradicijskim igrama, običajima, narodnim predajama, pričama i bajkama te načinom prehrane i života.

– Ove se godine po drugi put održava ovaj ljetni kamp. Zadovoljna sam s brojem prijavljenih. Polaznici će spavati u šatorima na livadi koja se nalazi iza Galerije – kazala je Helena Kušenić, voditeljica projekta.

Također, fotografirat će sve što vide oko sebe te će od navedenih fotografija nastati izložba pod nazivom Život sela, koja će predstaviti i radove nastale tijekom svih radionica.

Organizator ljetnog kampa je Muzej grada Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×