17.4 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Otvorena zabavna škola nogometa održana u Koprivničkim Bregima
O

Ne propustite

NK Mladost iz Koprivničkih Bregi organizirala je od 16. do 20. rujna u suradnji s CCPA Hrvatska „Open Fun Football Schools” za koprivničko područje.

Naime, Open Fun Football Schools (Otvorena zabavna škola nogometa) je projekt danske nevladine organizacije CCPA (Cross Cultures Projets Association) koji je započeo 1998. godine na ratu razjedinjenim prostorima BiH s ciljem promicanja sporta kao zdravog životnog stila te mira i međusobne tolerancije na dotada zaraćenom prostoru.

Do danas se u projekt uključilo 14 zemalja, a Hrvatska je članica OFFS-a od 2003., pri čemu se od tad do danas održalo 185 OFFS-a u više od 100 općina sa sudjelovanjem preko 35 000 dječaka i djevojčica u dobi od 6 do 12 godina.

Projekt OFFS za koprivničko područje je jedan od pet koji će se ove godine provoditi u Podravini, a trajat će ukupno pet dana gdje će se istovremeno 200 dječaka i djevojčica s koprivničkog područja igrati i zabavljati na nogometnom  igralištu „Zlaka” u Koprivničkim Bregima vježbajući svoje nogometne, ali i neke druge vještine, i to sve kroz igru i zabavu.

U ovom projektu sudjelovalo je 200-tinjak djece u dobi od 6 do 12 godina s područja općina Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Drnje, Hlebine, Đelekovec te Starigrada (općina Koprivnica) pri čemu je bitno napomenuti da je naglasak na djecu koja nisu sportski aktivna i ne sudjeluju ni u jednom sportskom kolektivu.

Oni su se u tih pet dana, družili, zabavljali, učili elemente nogometa te igrali kroz ostale zabavne nenogometne sadržaje. Za svako dijete osigurana je nagrada kao uspomena na sudjelovanje.

Sudjelovanje u ovom projektu za svu djecu sudionike je besplatno, dok su dio troškova organizacije pokrile su sve općine zajedno. Time je djeci naših manjih sredina osiguran jedan novi i zabavan sportski sadržaj u kojem mogu sudjelovati, družiti se, trenirati i stjecati nova prijateljstva, a organizatori se nadaju da je ovo dobar početak velikog projekta koji će se nastaviti i u godinama koje su pred nama.

FOTOGALERIJA

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uoči Praznika rada

FOTO/VIDEO Gazde napravili pravi tamburaški spektakl, svojim hitovima dirnuli Koprivničance u dušu

Gazde su jedan od onih bendova za koji se čini da su na sceni cijelu vječnost, a danas su...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×