17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Veliki uspjeh Picoka

FOTO Picokijadu pohodilo 35.000 posjetitelja, Podrafest zaljubljenici u folklor od Varaždina do Osijeka, a već je počela organizacija za 2018. godinu
F

Na 50-ak priredaba preko 3000 sudionika oduševilo je mnogobrojne posjetitelje. Među programskim novitetima bio je i onaj u scenskom spektaklu legende o Picokima. Imali smo i koncertne atrakcije sa spektakularnom produkcijom. Također, tu je bio i 3D mapping, enološka priredba s vinarima iz čitave regije te pitoreskno srednjovjekovno selo. U ovogodišnju Picokijadu uložen je enormni trud, uputio nas je Fuček.

Ne propustite

Iza Đurđevčana je 49., prema procjeni gradske Turističke zajednice, jedna od najuspješnijih Picokijada. Direktor Mario Fuček izvijestio je kako ju je pohodilo preko 35.000 posjetitelja iz čitave Hrvatske i regije.

– Na 50-ak priredaba preko 3000 sudionika oduševilo je mnogobrojne posjetitelje. Među programskim novitetima bio je i onaj u scenskom spektaklu legende o Picokima. Imali smo i koncertne atrakcije sa spektakularnom produkcijom. Također, tu je bio i 3D mapping, enološka priredba s vinarima iz čitave regije te pitoreskno srednjovjekovno selo. U ovogodišnju Picokijadu uložen je enormni trud – uputio nas je Fuček.

Kao dio razloga za zadovoljstvo organizatora istaknuo je i rekordni broj sponzora, kao i potrošnju te izuzetnu promidžbu i sustavnu organizaciju, te je najavio još veći trud oko jubilarne 50. obljetnice prvog scenskog uprizorenja.

– Organizacija Picokijade za 2018. već je počela i već imamo planove za iduću godinu, kako su posjetitelji prepoznali ovaj događaj kao vrhunski turistički proizvod – Fučekove su riječi.

Zadovoljstvo uspjehom Picokijade // Foto: Martina Maloča

Paralelno s tim, iduće se godine obilježava i 10 godina prestižne titule EDEN-a odnosno obljetnica postajanja Đurđevca Europskom destinacijom izvrsnosti u njegovanju materijalne kulturne baštine, od čega će se polaziti kao temeljnom vodiljom organizacije nagodinu.

Gradonačelnik Hrvoje Janči također je ovogodišnju Picokijadu istaknuo kao jednu od najuspješnijih.

– Čestitam predsjedniku Turističke zajednice i velikom broju ljudi uključenih u organizaciju svih događanja – zadovoljan je gradonačelnik.

Podrafest je bitan segment Picokijade // Foto: Martina Maloča

Dogradonačelnica Kristina Benko Markovica, ovaj put u svojstvu organizatorice Podrafesta, predstavila je ovu priredbu unutar Picokijade osmišljenu da njeguje i prezentira nematerijalnu kulturnu baštinu kojom Đurđevac i Podravina obiluju.

– Moje je ime u ovom kontekstu usko vezano uz sam folklor i etno priredbe kroz cijelu Picokijadu, a koje su već u petak počele s dječjim folklorom iz Mađarske. Cilj centralne etno priredbe Podrafest jest pružiti bogat folklorni program te već nekoliko godina za redom u Đurđevac dovodimo renomirane i regijski najjače amaterske folklorne ansamble. Nastupio je, a i u samoj organizaciji sudjelovao i domaći KUD “Petar Preradović” – izvijestila je K. Benko Markovica te istaknula kako su na ovaj događaj doputovali zaljubljenici u folklor od Varaždina do Osijeka.

Kristina Benko Markovica // Foto: Martina Maloča
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDAN] Slavljenice, sretno vam bilo!

Akvila je atraktivna, kvalificirana, vragolasta, izravna, liberalna i autentična. Lidija je lijepa, interesantna, dojmljiva, inventivna, jasna i autentična. Zlata je znamenita,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×