18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

‘Skeptici u pubu’ o evoluciji moralnosti u četvrtak u Pixelu
'

Ne propustite

U organizaciji udruge maMUZE, u četvrtak 14. studenoga održava se drugo koprivničko predavanje Skeptika u pubu. Ono se odvija po nazivom Evolucija moralnosti – kako nam je evolucija dala odgovor na pitanje što je pravedno i ostale moralne dileme, a započet će u 20 sati u Kulturno kreativnom centru Pixel.

– U jeku javne rasprave o opravdanosti umjetne oplodnje, istospolnih brakova i predloženoga kurikuluma zdravstvenog odgoja, kada obje strane naizgled zastupaju moralno ispravno stajalište, evolucijska nam psihologija pruža novi pogled na vječno pitanje podrijetla morala. Uzimajući u obzir našu evolucijsku povijest, putem izučavanja naših urođenih moralnih intuicija, danas prvi put možemo odgovoriti na pitanja odakle potječe naš osjećaj za pravedno i moralno ispravno te kako dolazi do tolikih razlika između pojedinaca i kultura – saželi su organizatori temu predavanja.

Tom će prilikom govoriti Igor Mikloušić, diplomirani psiholog i znanstveni novak na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar gdje radi na projektu Osobine ličnosti, prirodni jezik i kognitivni razvoj, a na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu studira na poslijediplomskome studiju psihologije. Kao asistent predaje Parapsihologiju i Evolucijsku psihologiju na Hrvatskim studijima. U sklopu doktorskog istraživanja tijekom 2011. boravio je na Centre for Anthropology and Mind Sveučilišta u Oxfordu. Piše blog Darwinova ispovjedaonica na portalu Jutarnjeg lista. Područja njegova znanstvenog interesa su evolucija religioznosti i morala, vjera u paranormalno te psihologija ličnosti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×