22.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ljeto u knjižnici

FOTO Mališani kroz ljetne radionice zaigrali starinske igre i stvarali vlastite dramatizacije
F

Bake su im pokazale igre te zajedno s djecom zaigrale neke od njih kao što su mlin, školica, zvrk i igre sa špagom.

Ne propustite

U okviru programa „Ljeto u knjižnici“ koprivničke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“, za mališane koji su na praznicima, ali da im ljeto ne bi bilo dosadno i nekreativno, redovno se organiziraju razne radionice.

Tako je održana literarno-kreativna radionica za djecu „Princeza na kraju svijeta“ pod vodstvom Ivane Kranželić. Uz motivacijski razgovor o bajkama, prinčevima i princezama, polaznici radionice ilustrirali su i izrađivali štapne lutke i dvorac.

Na kraju radionice djeca su osmislila likove i napravila kratke dramatizacije. Likove su osmislili Nika Galinec, Ana Glavaš-Jambreušić, Klara Jambreušić, Korina Jambreušić, Naomi Mikulinjak, Marija Oštrkapa i Ema Pintar.

Mlin // Foto: Knjižnica Fran Galović

Nakon radionice Ivana Kranželić je na temelju likova napisala bajku „Princeza na kraju svijeta“. Volonterke Knjižnice Valentina Mikac i Hana Živko izradile su fotografije te grafički pripremile on-line slikovnicu u nakladništvu koprivničke Knjižnice. Duhovita i maštovita bajka „Princeza na kraju svijeta“ može se pročitati na poveznici.

Nekoliko dana potom, na terasi ispred knjižnice održana je i kreativna radionica „Društvene igre s bakama“. Već tradicionalno korisnici Doma za starije i nemoćne Koprivnica sudjelovali su na kreativnoj radionici, a u organizaciji gradske knjižnice.

Ovaj put izrađivale su se i igrale stare društvene igre koje su djeca imala prilike naučiti. Bake su im pokazale igre te zajedno s djecom zaigrale neke od njih kao što su mlin, školica, zvrk i igre sa špagom.

Princeza na kraju svijeta // Foto: Knjižnica Fran Galović
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×