Ljeto u knjižnici

FOTO Mališani kroz ljetne radionice zaigrali starinske igre i stvarali vlastite dramatizacije

Bake su im pokazale igre te zajedno s djecom zaigrale neke od njih kao što su mlin, školica, zvrk i igre sa špagom.

10:23h
0
Bake su podučile djecu starim igrama // Foto: Knjižnica Fran Galović

U okviru programa „Ljeto u knjižnici“ koprivničke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“, za mališane koji su na praznicima, ali da im ljeto ne bi bilo dosadno i nekreativno, redovno se organiziraju razne radionice.

Tako je održana literarno-kreativna radionica za djecu „Princeza na kraju svijeta“ pod vodstvom Ivane Kranželić. Uz motivacijski razgovor o bajkama, prinčevima i princezama, polaznici radionice ilustrirali su i izrađivali štapne lutke i dvorac.

Na kraju radionice djeca su osmislila likove i napravila kratke dramatizacije. Likove su osmislili Nika Galinec, Ana Glavaš-Jambreušić, Klara Jambreušić, Korina Jambreušić, Naomi Mikulinjak, Marija Oštrkapa i Ema Pintar.

Mlin // Foto: Knjižnica Fran Galović

Nakon radionice Ivana Kranželić je na temelju likova napisala bajku „Princeza na kraju svijeta“. Volonterke Knjižnice Valentina Mikac i Hana Živko izradile su fotografije te grafički pripremile on-line slikovnicu u nakladništvu koprivničke Knjižnice. Duhovita i maštovita bajka „Princeza na kraju svijeta“ može se pročitati na poveznici.

Nekoliko dana potom, na terasi ispred knjižnice održana je i kreativna radionica „Društvene igre s bakama“. Već tradicionalno korisnici Doma za starije i nemoćne Koprivnica sudjelovali su na kreativnoj radionici, a u organizaciji gradske knjižnice.

Ovaj put izrađivale su se i igrale stare društvene igre koje su djeca imala prilike naučiti. Bake su im pokazale igre te zajedno s djecom zaigrale neke od njih kao što su mlin, školica, zvrk i igre sa špagom.

Princeza na kraju svijeta // Foto: Knjižnica Fran Galović

čitam...