18.5 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Nakić-Alfirević: Nadam se smirivanju tenzija oko spomenika
N

Ne propustite

Predstavnici 11 braniteljskih i stradalničkih udruga grada Koprivnice inicirali su sastanak u gradskoj upravi vezano uz, za njih problematično i neprihvatljivo, rješenje za spomenik palim braniteljima Domovinskog rata u Koprivnici. Predstavnike udruga primili su i pažljivo saslušali zamjenici gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec i Mišel Jakšić, doznajemo od predstavnika udruga.

Sastanku su nazočili i pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Kristina Cvitić te Mladen Evačić ispred Odsjeka za opće i pravne poslove.
Kako doznajemo, tijekom konstruktivne rasprave predstavnici koprivničkih braniteljskih udruga iznijeli su ispred svojih udruga čvrste i jedinstvene stavove te su argumentirali zamjerke na sam natječaj, na ponuđena idejna rješenja, a poglavito na usvojeno rješenje koje branitelji, kao i ostala, smatraju neprihvatljivim jer ne zadovoljavaju svojim izgledom braniteljsku i stradalničku populaciju grada.

Najavljena je žalba na sam natječaj kao i na predloženo riješenje za spomenik koje je za udruge potpuno neprihvatljivo.

– Od svih nazočnih na sastanku zatražili smo da se prestane s medijskim prozivanjima i politizacijom oko spomenika, jer svima je krajnji cilj da Koprivnica dobije spomenik, ali po braniteljskim udrugama ne na ovakav način i ovakvog neoriginalnog rješenja – istaknuli su prilikom susreta predstavnici udruga.

Osim u gradskoj upravi, predstavnici udruga imali su sastanak i kod Josipa Nakića-Alfirevića, predsjednika Odbora za izgradnju Spomen obilježja u Gradu Koprivnici.

– Saslušao sam primjedbe i predstavnici udruga najavili su da će se žaliti na donesenu odluku. Izrazili su svoje nezadovoljstvo samim odabirom spomenika i imali su određene primjedbe na samu natječajnu proceduru. Kane se žaliti nadležnom ministarstvu – prepričao je Nakić-Alfirević.

Dodao je i kako je sama procedura natječaja demokratski ispoštovana te je odluka donesena s većinom glasova članova odbora.

– Ja sam osobno za smirenje tenzija, smatram razgovor kvalitetnim načinom da se problem riješi te se nadam da će se iznaći rješenje pa ma kakvo ono bilo – zaključio je Nakić-Alfirević.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×