Na izvanrednoj sjednici Gradskoga vijeća u utorak rasprava o spomen-obilježju palim braniteljima

04:49h
0
Raspravljat će se i o spornom prijedlogu spomenika hrvatskim braniteljima autora Alema Korkuta // Foto: Koprivnica.net

Oporbeni vijećnici koprivničkog Gradskog vijeća, HDZ-a, HSS-a, Hrvatski laburisti – Stranka rada te HRAST-pokret za uspješnu Hrvatsku, a na čelu s HDZ-ovim vijećnikom Ernestom Forjanom uputili su zahtjev predsjedniku Gradskog vijeća Zoranu Gošeku za sazivanje sjednice Gradskog vijeća. Razlog tome je rasprava o spomen obilježju palim braniteljima.

Podsjetimo, u studenom prošle godine kao idejno rješenje za spomen-obilježje palim braniteljima u Domovinskom ratu, koje bi trebalo krasiti Florijanski trg, odabrana su Zvona Alema Korkuta. S tim se izborom nije složilo čak 11 udruga proizašlih iz Domovinskog rata koje djeluju na koprivničkom području, pa je stoga oporba odlučila čitavu jednu sjednicu Gradskoga vijeća posvetiti upravo ovoj temi.

Tako će se na dnevnom redu 8. sjednice Gradskog vijeća Grada Koprivnice, koja će se održati u utorak, 8. travnja naći Pitanja i prijedlozi, Rasprava o spomen-obilježju žrtvama stradalim u Domovinskom ratu s područja Grada Koprivnice, Rasprava o sustavu financiranja braniteljskih udruga iz Proračuna Grada Koprivnice i položaju branitelja te

Inicijativa i rasprava o potrebi osnivanja Odbora za branitelje kao radnog tijela Gradskog vijeća Grada Koprivnice.

čitam...