12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Učenici koprivničke Obrtničke škole putuju na stručnu praksu u Njemačku
U

Ne propustite

Obrtnička škola Koprivnica, sada već tradicionalno svake godine, provodi projekte europske mobilnosti učenika strukovnih škola Leonardo da Vinci. Ovogodišnji projekt EU mobilnosti, peti u nizu, provodi se pod nazivom „TehnoBahn znanja”, a u sklopu njega, osmero će učenika provoditi dva tjedna u Leipzigu. Točnije, u tom će njemačkom gradu odraditi svoju dvotjednu praksu, a tamo će boraviti od 9. do 22. veljače. Uz navedeno, predviđen je i dvodnevni posjet Berlinu.

Učenici zanimanja elektrotehničar Tomislav Horvat, Matija Ištvanović, Marin Jambor, Deni Rončević i Matija Vugrinec te učenici zanimanja tehničar za računalstvo Antonio Ledinski, Karlo Rasinec i Denis Vaupotić, kao i Leonardo Markotić kao učenik u rezervi, već se nekoliko mjeseci pripremaju za odlazak na stručnu praksu. U tome im pomaže tim profesora koji ih pripremaju iz područja struke, jezika i kulture.

Tijekom pripreme, učenici su sami osmislili i izradili logo projekta. S njima će u pratnji putovati i koordinator ovogodišnjeg projekta Dario Jembrek, nastavnik elektrotehnike, koji će uz domaćeg mentora, također biti mentor na praktičnoj nastavi.

– Učenici na put kreću u nedjelju, 9. veljače zrakoplovom iz Zagreba, a nekima od njih ovo će biti prvi let. Troškovi puta, smještaja, prehrane i praktične nastave u potpunosti su financirani sredstvima Europske unije, a iznose 13.989 eura. Sredstva je osigurala Agencija za mobilnost i programe EU dok je partnerska ustanova u Njemačkoj Vitalis GmbH iz Schkeuditza, Leipzig – istaknuli su iz Obrtničke škole Koprivnica.

Za vrijeme boravka učenici će biti smješteni u apartmanima partnerske ustanove Vitalis ( http://www.gut-wehlitz.de ) gdje će također odrađivati i stručnu praksu u tehnološkom centru. Praktična nastava održavat će se svakodnevno prije podne, u sklopu koje će sudionici izraditi LED reklamu s putujućim slovima, detektor metala, kodni ključ za daljinsko zaključavanje i ultrazvučni mjerač udaljenosti. U poslijepodnevnim satima predviđen je desetosatni tečaj njemačkog jezika s izvornim govornikom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×