18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Društvo Crvenog križa Koprivnica

FOTO Gradonačelnik Mišel Jakšić održao prijem za darivatelje krvi, Nada Horvat: Osjećaj da sam na ovaj način nekome pomogla i spasila život je zaista poseban
F

U prvih 10 mjeseci ove godine već smo prikupili 4899 doza, što znači da još u ove dvije akcije zasigurno prikupiti 1000 doza, ako ne i više, i nastaviti pozitivni trend iz prethodnih godina, rekla je Adela Sočev, ravnateljica GD CK Koprivnica.

Ne propustite

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, u prigodi Dana Dobrovoljnih darivatelja krvi, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić održao je već tradicionalni prijem za darivatelje krvi, koji su ovu dragocjenu tekućinu darivali 35 i više puta (žene) i 50 i više puta (muškarci).

Nada Horvat iz Drnja krv je darovala već 75 puta. Iskustva su  pozitivna, osjećaj nakon provedenog postupka je, kaže, odličan i nitko se ne bi trebao bojati postati darivaocem.

– Osjećaj da sam na ovaj način nekome pomogla i spasila život je zaista poseban. Također, potpisala sam i donorsku karticu. Ako mogu pomoći, drage volje ću to i učiniti. Dokle god ću moći, davat ću krv – istaknula je N. Horvat.

Ove godine prigodno je nagrađeno 115 darivaoca koji su jubilarni put darivali ovu dragocjenu tekućinu.

Dodjela priznanja
Adela Sočev //Foto: Ivan Brkić

– Koprivnička Podravina je u državnom vrhu pri prikupljanju doza u protekloj godini. Prošle smo godine prikupili 6054 doza i zauzeli smo treće mjesto u Hrvatskoj. U prvih 10 mjeseci ove godine već smo prikupili 4899 doza, što znači da ćemo zasigurno prikupiti još 1000 doza, ako ne i više, i nastaviti pozitivni trend iz prethodnih godina – rekla je Adela Sočev, ravnateljica GD CK Koprivnica.

Mišel Jakšić, koprivnički gradonačelnik izrazio je ponos i zadovoljstvo s radom Gradskog društva Crvenog križa koje je jedno od najboljih u državi.

Dodjela priznanja
Foto: Ivan Brkić

– Po takvim stvarima se očitava stanje jednog grada, u toj solidarnosti se pokazuje koliko smo spremni biti dobro društvo i zato moram naglasiti da najbolja ulaganja koja iz gradskog proračuna imamo su u predškolski odgoj i naše osnovnoškolce te civilno društvo. Stvarno nam nije nikad problem razvuči proračun samo da ti ljudi, koji rade s puno srca i elana, da dobiju poguranac i vjetar u leđa i da im je lakše obavljati svoje poslove – zaključio Mišel Jakšić.

Dobitnike priznanja pogledajte ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×