13.5 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potpora obrazovanju

Potpisan ugovor o financiranju projekta Obrtničkog učilišta Pouka Učenjem do posla
P

Ovo je priznanje Obrtničkom učilištu Pouka za dosadašnji rad na kandidiranju i provedbi EU projekata.

Ne propustite

U prostorima Ministarstva znanosti i obrazovanja održano je svečano predstavljanje i potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekata u okviru poziva Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti.

Obrtničkom učilištu Pouka odobren je projekt Učenjem do posla vrijednosti 515.079,13 kuna. Cilj projekta je unaprjeđenje znanja i vještina osoba s nižom razinom kvalifikacije ili bez kvalifikacije te dugotrajno nezaposlenih u svrhu povećanja njihove zapošljivosti. 30 pripadnika ove ciljne skupine sudjelovati će u provedbi tri obrazovna programa za zanimanja tražena na tržištu rada.

Prvi će biti program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju tesar/ica, drugi program osposobljavanja za obavljanje poslova elektrozavarivača/ice i treći program usavršavanja za obavljanje poslova montera/ke solarno toplovodnih sustava. Kroz 12 mjeseci provedbe projekta provest će se aktivnosti animiranja i odabira polaznika, nabaviti potrebni materijali i oprema za organizaciju teorijske i praktične nastave te provesti planirani programi osposobljavanja i usavršavanja. Partner u projektu je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

U okviru ovog Poziva osigurano je 30.039.000,00 kuna, a odabrana su samo 24 projekta iako je na natječaj prijavljen višestruko veći broj projektnih prijedloga. Ovo je priznanje Obrtničkom učilištu Pouka za dosadašnji rad na kandidiranju i provedbi EU projekata.

Foto: Pouka
Foto: Pouka
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

glazbene legende

Ne propustite večer punu emocija uz Hanku Paldum i Duška Kuliša, za vas imamo ulaznice!

Nezaboravan glazbeni spektakl stiže u Đurđevac, u subotu, 11. svibnja! Dvoje glazbenih legendi, Hanka Paldum i Duško Kuliš, zajedno će...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×