12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
početna konferencija

Križevačka Osnovna škola Vladimir Nazor dobit će LED rasvjetu, solarne panele za grijanje vode, a režije će se smanjiti za 50 posto, ravnatelj Brkić: Učenici će imati bolje uvjete
K

Ne propustite

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Križevcima održana je početna koferencija projekta koja se odnosi na energetsku obnovu zgrade škole.

Projekt obuhvaća energetsku obnovu stare i nove zgrade, postavljanje LED rasvjete i solarnih panela za grijanje tople vode.

– Konkretnije, u staroj zgradi, zaštićenoj jezgri ići će izolacija iznutra. Nova zgrada škola će dobiti novu fasadu. Nakon te obnove prijeći ćemo iz D u B energetski razred. Također, za 50 posto će nam se sigurno smanjiti izdvajanje novaca za režije – ističe Igor Brkić, ravnatelj škole.

Primjera radi, u prošloj je godini za struju potrošeno oko 80.000 kuna, dok se za plin godišnje izdvajalo oko 150.000 do 200.000 kuna.

Igor Brkić, ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora Križevci // Foto: Matija Gudlin
Igor Brkić, ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora Križevci // Foto: Matija Gudlin

– No, moramo reći da je ipak najvažnije od svega da će učenici imati bolje uvjete u školi, kao i djelatnici. Inače, stariji dio škole je iz 1925. godine, a noviji dio iz 1985. godine. I tada je bila zadnji put i obnova – kaže ravnatelj.

Radovi bi trebali početi u ljeto, no to opet ovisi postupku javne nabave. Ako sve bude po planu, do jeseni i nove školske godine, škola bi svakako trebala zasjati u novom ruhu.

Spomenimo i to da su projekt pripremili osnovna škola, gradski Energetski ured i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Vrijednost je oko 10 milijuna, dok dodijeljena bespovratna sredstva iznose oko 5,1 milijun, a ostatak će troškova ‘pokriti’ gradska vlast.

OŠ Vladimira Nazora // Foto: Matija Gudlin
Smanjit će se režije za oko 50 posto // Foto: Matija Gudlin

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×